Roda de premsa

El Govern celebra que es tanca l'any "amb les dades d'atur més baixes des de 2007 i amb rècord d'ocupació un mes de desembre"

query_builder   3 gener 2024 15:38

thumb_up Acords del Govern

El Govern celebra que es tanca l'any "amb les dades d'atur més baixes des de 2007 i amb rècord d'ocupació un mes de desembre"

  1. L’executiu atorga el Premi Nacional de Comunicació a Marc Giró i el Premi Nacional de Periodisme a Txell Feixas
  2. La portaveu demana responsabilitats als grups parlamentaris per poder aprovar quan abans millor els pressupostos de 2024


Primera roda de premsa del 2024
El conseller Torrent i la portaveu Plaja, durant la roda de premsa posterior a la primera reunió de l'Executiu del 2024.
{"name":"2024/01/03/15/30/6482aead-de10-4d2b-b2aa-71106d200bb1.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":146749}


El Govern ha valorat avui les dades de l’atur registrat a Catalunya durant l’any passat. Unes xifres molt positives, que en paraules del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent Ramió, han estat possibles “gràcies a la robustesa mostrada pel teixit productiu, amb el reforç clar de les polítiques actives d’ocupació del Govern. Comptem amb una base sòlida per a afrontar les dificultats i reptes d’aquest 2024”.

Torrent ha remarcat que “Catalunya va tancar el 2023 amb l’atur més baix des del 2007 i amb rècord d’ocupació en un mes de desembre”.

Així, l’atur va disminuir en 2.957 persones l’any passat (-6,2%), el que deixa el nombre de persones en atur en 343.381. El mes passat es va registrar un augment de l’atur de 3.474 persones (+1%).

El nombre de persones afiliades a la Seguretat Social va pujar en 94.028 (+2,6%) l’any passat, el que implica que ara hi ha 3.709.808 persones afiliades a Catalunya, després que el mes de desembre es registrés un descens de 3.548 afiliacions (-0,1%).

El conseller Torrent ha destacat que “les dades d’atur i d’afiliacions a la Seguretat Social demostren la maduresa i consolidació del món del treball català” i ha avançat que aquest 2024 “actuarem amb el màxim de contundència per empènyer en la creació d’ocupació i la reducció de l’atur, amb una bateria de mesures, entre les quals la convocatòria del programa Treball i Formació dotat amb 62’1 milions d’euros i la previsió de beneficiar a 1.800 persones”.

Premis Nacionals de Comunicació 2023

El Govern ha aprovat avui el nom dels guanyadors dels Premis Nacionals de Comunicació 2023, que a partir d’aquesta edició incorporen una nova categoria de Comunicació de Proximitat, a més de les modalitats del Premi Nacional de Comunicació, Premi Nacional de Periodisme i Mitjans de Comunicació i Premi Nacional de Comunicació Publicitària i Corporativa.

Així, el jurat ha decidit atorgar el Premi Nacional de Comunicació a Marc GiróCosta per haver sabut incorporar, amb un llenguatge proper i distés, temes que moltes vegades no es tractaven als programes d’entreteniment i per haver revolucionat el panorama radiofònic i televisiu amb la seva manera de fer desacomplexada i trencadora.

Txell Feixas Torras ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Periodisme i Mitjans de Comunicació per ser un exemple de periodisme rigorós, valent i compromès.

El Premi Nacional de Comunicació Publicitària i Corporativa ha recaigut en la nova plataforma en línia de continguts a demanda en català 3CAT per tota la campanya de llançament.

Finalment, l’editorial Grup Gavarres, nascuda el 2002, ha estat distingida amb la nova categoria del Premi Nacional de Comunicació de Proximitat, per ser un exemple de periodisme de qualitat.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que “els Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat de Catalunya reconeixen a les persones, les entitats o els col·lectius que al llarg de la seva pràctica professional han esdevingut un referent en l’àmbit de la comunicació a Catalunya o en llengua catalana, o bé que recentment hagin fet aportacions en aquests camps d’especial rellevància per la seva qualitat, la innovació que representen en els formats o la seva contribució a la societat en el seu conjunt”.

Pressupostos pel 2024

En la primera roda de premsa del 2024, Plaja, ha destacat que el nou any ve carregat de nous reptes i que el més immediat serà tirar endavant els pressupostos de la Generalitat.

“Som conscients que aquest Govern no pot fer-ho en solitari, ens calen les aliances i el compromís amb aquells grups parlamentaris amb qui, amb voluntat i responsabilitat de país, segur podem arribar a acords, a l’entesa necessària perquè pesi més la voluntat de servei públic i les ganes que el país continuï avançant, sense espera, que els legítims interessos partidistes”, ha exposat Plaja.

2  

Imatges

Roda de premsa acords del Govern (Autor: Rubén Moreno)

Roda de premsa acords del Govern (Autor: Rubén Moreno) 146749

Reunió Govern 3 de gener 2024  (Autor: Rubén Moreno)

Reunió Govern 3 de gener 2024 (Autor: Rubén Moreno) 160653

1  

Fitxers adjunts

Acords de Govern 3 gener 2024

Acords de Govern 3 gener 2024
PDF | 817272

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined