1. Un dels objectius de l’Agència Catalana del Consum, del Departament d’Empresa i Treball, és fomentar l’ús dels sistemes de resolució alternativa de conflictes entre consumidors i empreses, per mitjà de la Junta Arbitral de Consum de Catalunya (JACC)

Les empreses MediaMarkt, Confort Solar i Catgas Energia ja formen part del sistema arbitral de consum, amb la seva adhesió a la Junta Arbitral de Consum de Catalunya (JACC). Així s'ha formalitzat avui amb la signatura dels convenis d'adhesió que han subscrit el director regional a Catalunya de MediaMarkt, Samuel Debaupte; el director general de Confort Solar, Andrés Cano Pardo; i el director de Catgas Energia, Pere Gran Fernàndez. Per part de l’Agència Catalana del Consum, del Departament d’Empresa i Treball, han participat en l’acte de signatura el seu director, Albert Melià Roset; la subdirectora d’Atenció i Formació en Consum, Marta Rovira Romà; i la presidenta de la JACC, Mariló Gramunt Fombuena.

Un dels objectius de l’Agència és fomentar l’ús dels sistemes de resolució alternativa de conflictes entre consumidors i empreses, mitjançant l’adhesió de les empreses a la JACC, que actualment compta amb prop de 9.000 establiments adherits.

El director de Consum, Albert Melià, ha recordat “el compromís del Govern per potenciar els sistemes extrajudicials de resolució de conflictes a l'àmbit del consum”. Melià ha defensat que “a més de contribuir a la descongestió de la justícia, garanteix l'exercici real dels drets que la legislació de consum dóna a la ciutadania, ja que permet evitar vies més costoses”.

L’adhesió de les empreses al sistema arbitral de consum representa una garantia de qualitat afegida perquè, en cas de conflicte entre l’empresa i la persona consumidora, ambdues parts poden acollir-se als procediments de la mediació i l’arbitratge de consum, mecanismes extrajudicials, voluntaris i gratuïts per resoldre les eventuals reclamacions.

Amb la signatura d’aquest acord, per tant, es manifesta la voluntat de col·laboració de MediaMarkt, Confort Solar i Catgas Energia amb la JACC. En paraules d’Albert Melià, amb la seva incorporació al sistema arbitral de consum, “les tres empreses donen un missatge important de confiança als consumidors, reforcen l’aposta per una bona atenció a la clientela i, en definitiva, milloren la seva imatge”.

En aquest sentit, el director de MediaMarkt a Catalunya, Samuel Debaupte, ha destacat que “en un mercat tan competitiu, és important trobar solucions per als nostres usuaris abans d’haver de recórrer a l’arbitratge, però aquesta és una via que ens ajudarà a donar sempre una resposta àgil, eficaç i beneficiosa per a les dues parts”.

MediaMarkt és una companyia amb forta presència a Europa en el sector de la distribució d'electrònica de consum i serveis relacionats, que a Catalunya compta amb 22 establiments oberts al públic, a més de la venda per internet.

Per la seva banda, el director de Confort Solar, Andrés Cano, ha remarcat que “apostem per l’arbitratge perquè sempre hem tingut com a prioritat donar un servei de qualitat que ens diferenciï, especialment en el nostre sector en què darrerament s’ha produït un boom de la demanada i, per tant, d’empreses”.

Confort Solar és una empresa de treballs d’enginyeria, d’instal·lació i manteniment d’energies renovables i mobilitat elèctrica, que vol contribuir a la construcció d’un nou model energètic més sostenible.

Pel que fa a Catgas Energia, el seu director, Pere Gran, ha volgut posar en valor que “som una companyia petita que tenim molt poques incidències, però sempre apostem per trobar solucions satisfactòries”.

Catgas Energia és una empresa fundada l’any 1979 per dur a terme les canalitzacions de gas natural, que actualment subministra tant gas com electricitat a més de 35.000 clients.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

X @consumcat|@empresacat | @treballcat

Instagram consumcat

Linkedin consumcat

Youtube consumcat


2  

Imatges

Fotografia de grup de l'acte de signatura

Fotografia de grup de l'acte de signatura 5686228

Acte de signatura de l'acord d'adhesió

Acte de signatura de l'acord d'adhesió 3237122