·Aprovada la modificació del planejament municipal que permetrà construir un edifici destinat a habitatges de lloguer social al carrer Muntanya

Mapa{"name":"2024/06/07/09/43/1724d7b6-0396-4915-b771-63d6071ccc34.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":299918}


La Comissió territorial d’urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona, presidida pel secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana, Francesc Sutrias, ha aprovat definitivament avui una modificació del planejament municipal de Mataró que permetrà la construcció d’un edifici de 14 habitatges de lloguer social al carrer Muntanya, al barri de Cirera.

El barri de Cirera es un àrea dels anys 50 del segle XX molt edificada, amb els carrers de poca amplada i d’un únic sentit de circulació. L’àmbit de la modificació és una parcel·la situada al centre del barri, en la intersecció entre el carrer Muntanya, carrer Transversal i carrer Torrent de la Pólvora.

La modificació de planejament amplia la superfície d’aquesta parcel·la i canvia la seva qualificació per destinar-la a la construcció d’un edifici d’allotjament dotacional públic. Es tracta d’un tipus d’habitatge de lloguer social que es destina a cobrir necessitats temporals d’allotjament de col·lectius específics amb dificultats per accedir a un pis.

Amb el canvi introduït, es passa de 658,70m2 de sòl abans qualificat d’equipament sociocultural a 846,50m2 de sòl per a allotjaments dotacionals. També es destinaran entre 500m2 i 700m2 de sostre a un equipament sociocultural que s’ubicarà en la planta baixa de l’edifici nou.

La nova edificació projectada tindrà una planta baixa i dos o tres pisos d’alçada. L’àmbit triangular que configura la cruïlla dels tres carrers s’ocuparà amb una edificació en planta baixa i semisoterrada amb una coberta transitable, el que permetrà generar un nou espai públic a la mateixa rasant del carrer.

Amb aquesta modificació del planejament, l’Ajuntament de Mataró podrà habilitarà un parc d’allotjament dotacional públic i millorar l’atenció a persones en situació d’emergència habitacional.1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 266315