1. S’inicia el dia 6 de juny i finalitza el 17 de juny
  2. La posada en marxa dels nous edificis millorarà l’accessibilitat i l’atenció hospitalària per a gairebé 200.000 persones, i aportarà a l’hospital més capacitat tecnològica i recursos per atendre a la ciutadania
  3. Està construït sota els paràmetres d’hospital verd i incorpora al disseny dels espais la representació d’edificis il·lustres de les localitats a les que el centre sanitari dona servei, millorant així l’experiència dels pacients


El dijous 6 de juny s’engega el trasllat als nous equipaments de l’Hospital de Viladecans, que conclourà el proper 17 de juny amb la posada en marxa de les esperades noves instal·lacions d’un centre sanitari que és referència per a gairebé 200.000 persones dels municipis de Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent de Llobregat i Viladecans. L’ampliació de l’hospital millorarà l’accessibilitat i l’atenció hospitalària, a més de suposar un salt qualitatiu enorme per als ciutadans i per als professionals que hi treballen.

Situat a l’Avinguda del Mil·lenari, al costat de l’edifici actual, el nou Hospital de Viladecans disposa de més capacitat tecnològica i recursos per proporcionar una atenció integral als pacients. Amb un servei de diagnòstic per la imatge renovat amb aparells d’altes prestacions, compta també amb quiròfans d’última generació i està equipat amb recursos que li permetran atendre a pacients semicrítics i oferir rehabilitació cardíaca, entre d’altres.

A més, el 40% de les habitacions del centre són individuals (amb capacitat de doblatge) i les àrees assistencials i de treball disposen d’il·luminació natural. Aquestes instal·lacions permeten avançar en el projecte de medicina personalitzada de l’Hospital de Viladecans, centrat en la salut digital i l’ús intel·ligent de les dades.

El trasllat, pas a pas

El proper 10 de juny ja estaran disponibles a l’Edifici Mil·lenari les noves instal·lacions de consultes externes, hospital de dia, extraccions, dispensació ambulatòria i entrega de mostres. Així mateix, el Servei de Diagnòstic per la Imatge, que ja es va posar en funcionament el mes de gener d’enguany, realitzarà totes les proves a la nova ubicació. Seguidament, el 14 de juny s’efectuarà el trasllat al nou hospital de tots els pacients ingressats i el mateix divendres, a partir de les 7 del matí, s’iniciarà també el servei d’Urgències a l’edifici Tarradellas, situat a l’Avinguda de Josep Tarradellas.

El primer hospital verd de l’ICS

El nou Hospital de Viladecans és el primer centre de l’Institut Català de la Salut, i el segon de tota Catalunya, que s’ha concebut sota els paràmetres d’hospital verd. Està equipat amb infraestructures de producció d'energia verda (plaques fotovoltaiques i pous de geotèrmia) i compta amb Building Management Systems (BMS: sistemes de gestió d'immobles), que permeten la monitorització de les instal·lacions principals del centre per optimitzar l'eficiència energètica i facilitar el manteniment.

A més, disposa de sistemes de recuperació de fred i calor, maximitza la il·luminació natural mitjançant elements de control solar i estratègies per vincular la producció energètica amb l’ocupació d’espais. Es tracta d’un edifici flexible dissenyat per a què pugui adaptar-se als avenços tecnològics i a les necessitats i l’evolució de la població durant la seva vida útil. També s’han incorporat al disseny dels espais la representacio d’edificis il·lustres de les localitats que tenen l’hospital com a referència, millorant així l’experiència dels pacients.

Cap a la segona fase d’ampliació i reforma

Una vegada hagi finalitzat el trasllat de l’activitat assistencial als nous espais, s’iniciaran les actuacions previstes a la segona fase del projecte, que contempla la reforma dels edificis existents fins ara -tant l’històric com els que acullen les urgències i les consultes-, la urbanització de l’entorn i la construcció d’un aparcament soterrat per a professionals i usuaris.

Sobre l’Hospital de Viladecans

L’Hospital de Viladecans és un centre de proximitat, arrelat al territori i referència per als municipis de Castelldefels, Viladecans, Gavà, Begues i Sant Climent de Llobregat, amb una població de gairebé 200.000 persones. El projecte excel·leix en cirurgia major ambulatòria (CMA), hospitalització a domicili, integració d’especialitats, triatge d’urgències avançat i preoperatori online, entre d’altres. El projecte sanitari pertany a la Gerència Hospitalària Bellvitge i Viladecans de l’Institut Català de la Salut i tant el propi centre com diversos serveis mèdics han rebut reconeixements per l’elevada qualitat de la seva assistència.

4  

Imatges

Comença el trasllat al nou Hospital de Viladecans

Comença el trasllat al nou Hospital de Viladecans 1417922

El trasllat, pas a pas

El trasllat, pas a pas 106242

Imatge del nou Hospital

Imatge del nou Hospital 1644291

Imatge de les instal·lacions del nou centre hospitalari de Viladecans

Imatge de les instal·lacions del nou centre hospitalari de Viladecans 223606

1  

Fitxers adjunts

Document sobre el nou Hospital de Viladecans

Document sobre el nou Hospital de Viladecans
PDF | 3739717