· La droga estava oculta al remolc d’un camió estacionat a Vilagrassa

· A un dels detinguts també se’l considera l’inductor d’un robatori violent comès l’any passat en un domicili de Mollerussa

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Ponent han detingut avui cinc homes, d’entre 30 i 40 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. A un d’ells, també se l’acusa de l’autoria d’un robatori violent.

Les detencions són resultat d’una investigació oberta el 5 de maig de l’any passat després d’intervenir un carregament de 354 kg d’haixix.

Concretament, es va detectar un grup de persones que volien robar la càrrega d’un camió estacionat en el pàrquing d’un restaurant de Vilagrassa (Urgell). Immediatament, es va muntar un dispositiu policial que va permetre detectar un home, a l’interior d’un vehicle, que feia tasques de vigilància.

Aquest individu, en detectar que l’havien descobert, va marxar precipitadament. Finalment, se’l va aconseguir interceptar després d’un breu seguiment i que intentés fugir novament amb el seu vehicle, posant en risc la integritat dels mossos que van practicar la seva detenció.

Tot seguit, i davant les sospites que el camió que vigilava el detingut transportés material il·legal, es va immobilitzar el camió a les dependències policials de Tàrrega. L’endemà es va registrar el remolc i, ocult sota la càrrega lícita, es van intervenir 354 kg d’haixix.

La investigació apuntava que els lladres no havien aconseguit sostreure la droga atès que no havien pogut moure les 18 tones de material que hi havia al damunt. Tot i això, van muntar un dispositiu de vigilància per no perdre l’objectiu i intentar-ho novament al dia següent.

Arran de la intervenció de la droga es va iniciar una investigació per identificar els assaltants, els propietaris i l’origen i destí de la càrrega.

Aquest matí s’ha realitzat una segona fase de la investigació amb la detenció, a Mollerussa i Golmés, de cinc persones relacionades amb l’intent de sostracció de la droga.

A més, a un dels detinguts també se’l relaciona amb un robatori violent comès a finals de setembre de l’any passat a Mollerussa. En aquest cas, tres encaputxats van assaltar un domicili i van amenaçar amb una pistola els propietaris.

El detingut d’avui se’l considera l’inductor d’aquest robatori. Aquest cas continua obert per tal d’identificar els autors materials.

El detingut per l’assalt al domicili passarà durant les properes hores a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

Oficina de Comunicació,

Lleida, 4 de juny de 2024

3  

Imatges

354 quilos haixix

354 quilos haixix 8568632

354 quilos d'haixix

354 quilos d'haixix 1823424

354 quilos d'haixix

354 quilos d'haixix 1289064