1. El titular d’Empresa i Treball ha mantingut una trobada a Barcelona amb directius de la companyia automobilística xinesa, encapçalats pel vicepresident executiu de Chery, que va arribar a un acord amb EBRO per produir vehicles als terrenys de la Zona Franca que ocupava antigament Nissan
  2. Segons Torrent, “el projecte de Chery exemplifica la vocació del Govern de reindustrialitzar Catalunya en sectors estratègics com el de l’automoció”

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, s’ha reunit aquest divendres amb directius de la companyia automobilística Chery per fer seguiment del projecte d’inversió a Catalunya. A la reunió també hi han assistit el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, i el director general d’Indústria, Oriol Alcoba Malaspina.

Per part de Chery han assistit a la reunió Guozhong Zhang, vicepresident executiu de Chery Automobile Co., LTD, Shengshan Zhang, vicepresident de Chery Automobile Co., LTD, Xu Jiangsheng, director de la base de Qingdao de Chery Automobile Co., LTD, Yu Fei, director del projecte EBRO a Chery Automobile Co.,LTD i Ji Guang, director de Chery a Espanya.

Durant la trobada, Torrent ha assegurat que el Govern segueix treballant en el projecte de Chery a Catalunya i ha recordat que “aquesta inversió és bona per tot l’ecosistema del nostre país i ens reposiciona en ple SXXI cap a la mobilitat elèctrica”. El titular d’Empresa i Treball ha destacat que aquest projecte “exemplifica la vocació del Govern de reindustrialitzar Catalunya en sectors estratègics com el de l’automoció”. “L’acord de Chery i Ebro és clau pel país, però la nostra feina no s’acaba aquí: des del Govern continuem treballant per enfortir el projecte industrial”, ha conclòs.

Negociacions a la Xina i Catalunya

L’empresa automobilística Chery, la líder xinesa en exportacions de vehicles, va interessar-se per Catalunya com a possible localització per a la fabricació de vehicles l’any 2022. El 28 de novembre d’aquell any, una delegació de la companyia va visitar els terrenys de la Zona Franca i es va reunir amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió. Aleshores, amb la licitació dels terrenys en marxa, va començar a explorar-se l’encaix del projecte en el procés de reindustrialització de la planta de Nissan.

El 13 de març del 2023 es va celebrar l’acte de ratificació de l’acord de reindustrialització dels terrenys de la Zona Franca, que oficialitzava Goodman i el Hub d’Electromobilitat com a projecte guanyador del procés de licitació.

Les converses amb Chery van continuar i es van intensificar arran del viatge a la Xina del conseller Torrent, i el DG d’Indústria, Oriol Alcoba. El 20 d’octubre del 2023, aquesta delegació del Govern va mantenir una reunió de treball a la seu i fàbrica principal del fabricant Xinès, a la ciutat de Wuhu.

La trobada a la Xina va ser corresposta amb la visita que van fer directius de la companyia a Barcelona el passat 22 de desembre, on van reunir-se, novament, amb el conseller Torrent i van seguir avançant en la concreció del projecte i de les negociacions.

Des d’aleshores, els contactes i negociacions es van intensificar fins a culminar amb la signatura de l’acord el passat mes d’abril.

Més de 200 filials d’empreses xineses a Catalunya

Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha més de 200 filials d’empreses xineses establertes a Catalunya, amb un creixement exponencial dels darrers anys que ha portat la Xina a ser el tercer país no europeu més important en nombre de filials a Catalunya, només precedit pels Estats Units i Japó. A banda de Chery, destaquen altres projectes d’inversió recents com el de l’empresa xinesa del sector tèxtil Shanghai Jingqingrong Garment, que obrirà a Catalunya la seva primera planta de producció a l’estranger, o Wanhua, una de companyies més grans del món de la indústria química que ha obert un centre d'innovació a Catalunya.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

@empresacat | @treballcat

►►►més xarxes socials


5  

Imatges

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió amb el vicepresident executiu de Chery Automobile Co., LTD, Guozhong Zhang

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió amb el vicepresident executiu de Chery Automobile Co., LTD, Guozhong Zhang 584452

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió amb el director de la base de Qingdao de Chery, Jiangsheng Xu; el vicepresident executiu de Chery, Zhang Guozhong i el vicepresident de Chery, Zhang Shengshan.

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió amb el director de la base de Qingdao de Chery, Jiangsheng Xu; el vicepresident executiu de Chery, Zhang Guozhong i el vicepresident de Chery, Zhang Shengshan. 538509

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, el secretari d'empresa i competitivitat, Albert Castellanos i Maduell i el director general d'Indústria Oriol Alcoba Malaspina reunits amb l'equip de Chery Automobile Co., LTD.

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, el secretari d'empresa i competitivitat, Albert Castellanos i Maduell i el director general d'Indústria Oriol Alcoba Malaspina reunits amb l'equip de Chery Automobile Co., LTD. 823094

Foto de grup amb els representants de Chery Automobile Co., LTD

Foto de grup amb els representants de Chery Automobile Co., LTD 771737

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió amb Zhang Guozhong, Jiangsheng Xu, representants de Chery Automobile Co., LTD.

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió amb Zhang Guozhong, Jiangsheng Xu, representants de Chery Automobile Co., LTD. 532060