1. Amb gairebé un centenar de peces de 27 creadors i creadores, l’exposició impulsada per Fundesarte s’inaugurarà el pròxim 4 de juny i es podrà visitar fins el 29 de setembre de 2024

El Centre d’Artesania Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda ( CCAM) de la Generalitat acull “Soul+Matter”, una mostra de la millor artesania contemporània de l’Estat. Amb gairebé un centenar de peces de 27 creadors i creadores de disciplines diferents, l’exposició, impulsada per la Fundación EOI – Fundesarte, s’inaugurarà el pròxim 4 de juny i es podrà visitar fins el 29 de setembre de 2024.

"Soul+Matter” té el seu origen en la Biennal d'Artesania de Cheongju 2023, cita internacional que se celebra a Corea del Sur, i on Fundesarte, de la mà del comissari Rubén Torres, va presentar una selecció de peces que mostraven la diversitat, riquesa, creativitat, qualitat i singularitat dels tallers artesans d’arreu de l’Estat espanyol. Després d’itinerar per Madrid i València, l’exposició s’atura ara a Barcelona, al Centre d’Artesania Catalunya ( Banys Nous, 11).

Obres de l'exposició “Soul+Matter”
Obres de l'exposició Soul+Matter de Fundesarte
{"name":"2024/05/30/12/33/06608c2f-40c9-494b-8a8f-39dafdcb21e0.jpg","author":"EMT","type":"0","location":"0","weight":"97773"}

En la mostra es pot veure una selecció acurada de peces d’artesans contemporanis que ressalten per la seva excel·lència en l’execució i innovació, que busquen transcendir en el temps, tot mantenint la seva essència i originalitat. L’exposició aglutina una diversitat d’obres realitzades amb diferents materials: ceràmica, vidre, fusta, llana, metall, marbre, paper, palla, feltre, porcellana, pedra, vímet, o peces elaborades amb biomaterials.

Entre les propostes hi ha peces d’onze professionals i artistes catalans: Roger Coll, Ferran Collado, Eva Fortuño, Mònica Guilera, Marc Monzó, Victòria Rabal, Stella Rahola, Caterina Roma, Jean Briach, Ricard Tena i Elisabet Urpí. La resta de participants també destaquen per la seva trajectòria en l’àmbit de l’artesania artística com per exemple la creadora basca, establerta a Galícia, Idoia Cuesta, el valencià Rafael Galindo, l’artesana gallega Marta Armada, l’andalús Francisco Carrera o la madrilenya Regina Dejiménez, entre d’altres.

L’acte inaugural de l’exposició tindrà lloc el mateix dimarts 4 de juny a les 18.30 hores, i comptarà amb la participació de la directora del CCAM, Agnès Russiñol i Amat, la responsable de Fundesarte, Silvia Martín Delgado, i el comissari de la mostra Rubén Torres.

Fundesarte és l'organització de referència en la promoció i el desenvolupament de l’artesania a nivell estatal i forma part de l'Escola d'Organització Industrial (EOI), fundació pública adscrita al Ministeri d'Indústria i Turisme.

__

@ccamcat | @empresacat | @treballcat

Instagram: @artesaniacat

Facebook CCAM: https://www.facebook.com/ccamcat/