1. El director general de Comerç, Jordi Torrades i Aladrén, ha donat a conèixer avui les dades del nou Calendari Firal en l’acte inaugural de la Congrés de Fires de Catalunya, que se celebra avui i demà a Calella
  2. Del total d’activitats firals previstes per 2024, 58 seran d’àmbit internacional i estatal i 350 d’àmbit català, comarcal o local

Catalunya acollirà aquest 2024 un total de 408 fires, segons ha avançat avui el director general de Comerç, Jordi Torrades i Aladrén, en el marc de l’acte inaugural del 31è Congrés de Fires de Catalunya, que se celebra avui i demà a Calella.

Torrades, acompanyat de la presidenta de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC), Coralí Cunyat i Badosa, i l’Alcalde de Calella, Marc Buch Rigola, ha presentat el calendari firal previst per aquest 2024, que inclou, la celebració de 58 fires d’àmbit internacional i estatal i 350 d’àmbit català, comarcal o local. Segons ha assenyalat el director general de Comerç, " les dades posen de manifest que el sector firal a Catalunya és un sector econòmic consolidat i viu, que impacta en el desenvolupament econòmic i que actua com eina d’innovació en les relacions comercials". Així mateix, Jordi Torrades ha ressaltat que " el mapa de les diferents activitats firals que es porten a terme arreu del territori, siguin fires o fires mercat, posa de manifest que Catalunya és un país de fires”. Per la seva banda, l’alcalde de Calella ha posat de relleu que “Catalunya té una important cultura de fires que enllaça tradicions, territori, gastronomia, comerç i sostenibilitat a cada lloc del país on se’n celebra una”. I la presidenta de la FEFIC ha recordat que “les fires som un instrument al servei de les empreses i contribuïm directament al creixement econòmic del país. La nostra capacitat de resiliència sumada juntament amb la capacitat de transformar, innovar i en definitiva a anticipar-nos a les tendències, ha fet que Catalunya sigui sempre un país d’importants, reconeguts i consolidats esdeveniments firals”.

El Congrés, que organitza la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC) amb el suport de la Generalitat i que enguany celebra la seva 31à edició, s’ha consolidat com l’esdeveniment de referència del món firal i punt de trobada per a l’intercanvi de coneixement d’aquest sector.

En la present edició, el Congrés de Fires de Catalunya aborda la innovació com a tema principal, com a motor de canvi. En aquest sentit, el Congrés presentarà aquest factor, la innovació, com un dels objectius principals de l’activitat firal, però no tant sols de productes i processos, també fixant la mirada en la innovació dels models de negoci, en les estratègies de comunicació i en com accedir a nous mercats que millorin l’experiència dels usuaris i per tant, incidint en crear noves oportunitats de negoci.

Un sector consolidat a Catalunya

D’acord amb les dades facilitades pels diferents organitzadors firals, a data d’avui, Catalunya acollirà aquest 2024 un total de 408 esdeveniments firals ( el cens de fires és dinàmic i al llarg de l’any pot incorporar nous esdeveniments firals).

Per comarques:

Comarca

2024

Alt Camp

4

Alt Empordà

15

Alt Penedès

7

Alt Urgell

3

Alta Ribagorça

1

Anoia

12

Bages

20

Baix Camp

8

Baix Ebre

7

Baix Empordà

8

Baix Llobregat

19

Baix Penedès

5

Barcelonès

56

Berguedà

15

Cerdanya

3

Conca de Barberà

4

Garraf

5

Garrigues

6

Garrotxa

12

Gironès

14

Lluçanès

4

Maresme

14

Moianès

0

Montsià

11

Noguera

8

Osona

21

Pallars Jussà

7

Pallars Sobirà

8

Pla de l'Estany

5

Pla d'Urgell

7

Priorat

3

Ribera d'Ebre

8

Ripollès

10

Segarra

3

Segrià

13

Selva

15

Solsonès

7

Tarragonès

1

Terra Alta

4

Urgell

12

Val d'Aran

4

Vallès Occidental

7

Vallès Oriental

12

Catalunya

408

I per sectors:

Sectors

Fira

Fira-mercat

Total

Agricultura, maquinària agrícola i jardineria

2

7

9

Alimentació, vins, hoteleria i els seus equips

9

91

100

Antiquaris, art


4

4

Artesania artística i d'ofici


15

15

Artesania, ceràmica


47

47

Automoció i els seus equips


15

15

Construcció, habitatge i llar

4

1

5

Electrònica, noves tecnologies

3


3

Indústria, tecnologia industrial

10


10

Lleure, esport i turisme

4

15

19

Llibres, paper i arts gràfiques

3


3

Multisectorial


122

122

Nàutica, pesca


2

2

Química, plàstics i cautxú

1


1

Ramaderia, avicultura


14

14

Sanitat, medi ambient

3

7

10

Serveis personals

1

8

9

Serveis, diversos

10

7

17

Tèxtil, pell, moda i complements

3


3


53

355

408

Podeu consultar el programa del Congrés en aquest enllaç: 31è Congrés de Fires de Catalunya – fefic