1. La Fundació Privada Àuria ha aconseguit aquest certificat que l’Agència de Salut Pública de Catalunya lliura a establiments alimentaris que garanteixen qualitat de servei i una base d’alimentació mediterrània

La Fundació Àuria d’Igualada ha aconseguit l’acreditació Amed, garantia de servei i alimentació mediterrània, per a les instal·lacions que té al carrer Nards d’Igualada. Aquest reconeixement se suma a les acreditacions que ha recuperat per als establiments ubicats a l’Avinguda Andorra i al carrer Pere Bosch i Soldevila. En aquests dos espais havia tingut l’acreditació Amed anys enrere i ara, amb FRESCAT com a empresa encarregada del servei, l’han tornat a rebre.

L’acreditació Amed, alimentació mediterrània, és un reconeixement de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a les institucions d’aquest àmbit que garanteixen qualitat de servei. La Fundació Privada Àuria ja havia fet les gestions oportunes per assegurar la qualitat del servei que ofereix als seus usuaris, mitjançant l’acreditació Amed. Quan es canvia d’empresa de càtering l’acreditació es perd automàticament i cal tornar a demanar-la. Després de l’impàs de la Covid, i la normalització dels serveis, enguany s’ha finalitzat el procés.

L’acte d’entrega s’ha dut a terme a les instal·lacions ubicades a l’Av. Andorra i l’acreditació de les tres instal·lacions l’ha recollit Laura Coral, responsable del servei de menjador, i Marta Segura, tècnica de qualitat de la FP Àuria.

Amb aquestes noves acreditacions ja són 44 els establiments acreditats a la Catalunya central, amb capacitat per oferir menús saludables a 4.200 comensals, diàriament.

Amb posterioritat a aquest acte d’entrega i benvinguda a Amed a la FP Àuria, també s’han revalidat les acreditacions a dos establiment d’Igualada, que ja fa anys que disposen d’aquesta acreditació: la Fundació Sanitària d’Igualada, que ofereix un menú Amed al personal laboral, i a Cuinats Torres, empresa familiar de menjars preparats que disposa d’una oferta saludable de primers i segons plats tots els dies de la setmana.

L’acreditació Amed

Per aconseguir aquest distintiu, els establiments han de complir els requisits de l’acreditació Amed que, entre d’altres, són garantir que hi hagi productes integrals,primers plats a base de verdures, hortalisses o llegums, carn i peix a la planxa de segon, fruita a les postres, làctics sense sucres afegits, aigua no envasada de forma habitual i gratuïta i la utilització d’oli d’oliva per amanir i cuinar.

L’objectiu de l’acreditació Amed és promoure la salut a través de la millora de l’oferta, la identificació i la visibilització d’establiments de restauració que donen valor a l’alimentació mediterrània.

Juntament amb l’acreditació, es lliuren uns adhesius identificatius i uns tríptics, que informen els clients i usuaris dels establiments Amed de les garanties que ofereixen els establiments Amed quant a menjar bé i sa.

3  

Imatges

Cuinats Torres, empresa familiar de menjars preparats que disposa d'una oferta saludable de primers i segons plats tots els dies de la setmana.

Cuinats Torres, empresa familiar de menjars preparats que disposa d'una oferta saludable de primers i segons plats tots els dies de la setmana. 4194740

La Fundació Sanitària d'Igualada ofereix un menú Amed al personal laboral.

La Fundació Sanitària d'Igualada ofereix un menú Amed al personal laboral. 614492

L'acte d'entrega s'ha dut a terme a les instal·lacions ubicades a l'Av. Andorra.

L'acte d'entrega s'ha dut a terme a les instal·lacions ubicades a l'Av. Andorra. 4194740