1. El nou edifici annex al CAP Anoia acull fins a 12 consultes de pediatria i ha comportat una inversió de més d’un milió d’euros
  2. Des de dilluns, Salut disposa de dos centres amb servei de pediatria d’atenció primària a Igualada: els nous espais del CAP Anoia per als usuaris de la Conca d’Òdena i el CAP Nord, que atén una part de la població de 0 a 14 anys d’Igualada

Aquest dilluns ha entrat en funcionament el nou edifici modular construït en els darrers sis mesos al costat del CAP Anoia. Els nous espais acullen els serveis de pediatria de l’ICS que fins ara oferia servei des del CAP de Vilanova del Camí per a totes les famílies de la Conca d’Òdena. Des d’aquesta setmana, el servei de pediatria de les àrees bàsiques d’Igualada 1, Anoia Rural, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui s’ofereixen en els més de 350 metres de nova construcció. El Servei Català de la Salut ha finançat aquestes obres amb fons europeus REACT per un import de més d’un milió d’euros.

L’edifici annex al CAP Anoia, al Passeig Verdaguer, número 170, consta de fins a 12 consultes noves, vestíbul, banys, magatzem, espais interns i un pati. Hi treballen professionals de pediatria, infermeria pediàtrica i d’atenció a la ciutadania. S’hi coordinen activitats preventives com són per exemple, vacunacions, educació sanitària i consells de salut; atenció i seguiment de les malalties agudes i cròniques; atenció i seguiment de la salut dels infants; es promouen xarrades i activitats adreçades a la comunitat; el programa Salut i Escola i es facilita informació, tràmits i gestions derivades de l’assistència. El centre obre de dilluns a divendres no festius, de 8 a 20 hores.

La directora del SAP Anoia de l’ICS, Marta Sagarra, ha manifestat que el primer dia de funcionament de la pediatria l’edifici annex al CAP Anoia ha anat bé i tot ha funcionat segons la rutina establerta. Sagarra ha posat en valor les noves instal·lacions que permeten tenir més espai per potenciar l’activitat pediàtrica per a la població de la Conca d’Òdena, el treball conjunt i de qualitat entre els professionals i tirar endavant nous projectes de millora en el futur.

Equips de treball coordinats

En paral·lel a Igualada continua operatiu el servei de pediatria al CAP Nord, a prop de l’Hospital d’Igualada, que gestiona l’equip de professionals del Consorci Sanitari de l’Anoia, CSA.

La gerent de la Regió Sanitària Penedès, Irene Abad, assenyala la importància de posar el focus en garantir una bona assistència i recorda que el Departament de Salut treballa per tal que tots els professionals que atenen població pediàtrica tant a l’hospital com a l’Atenció Primària en les Àrees Bàsiques de Salut Anoia Rural, Capellades, Igualada 1, Igualada 2, Piera, Santa Coloma de Queralt, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí formin part d’un mateix Equip Territorial d’Atenció Pediàtrica: l’ETAP Anoia. Abad recorda que "aquest equip tindrà diferents punts físics d’atenció, comptarà amb perfils professionals diversos i treballarà amb protocols consensuats per garantir una atenció pediàtrica excel·lent en tot el territori”.

3  

Imatges

El nou edifici annex al CAP Anoia acull fins a 12 consultes de pediatria.

El nou edifici annex al CAP Anoia acull fins a 12 consultes de pediatria. 400104

Ha comportat una inversió de més d'un milió d'euros.

Ha comportat una inversió de més d'un milió d'euros. 399136

Aquest dilluns ha entrat en funcionament el nou edifici modular construït en els darrers sis mesos al costat del CAP Anoia.

Aquest dilluns ha entrat en funcionament el nou edifici modular construït en els darrers sis mesos al costat del CAP Anoia. 405682