Els Bombers de la Generalitat treballen des de primera de la tarda en l’extinció d’un incendi forestal al terme de Batea, del qual s’ha rebut l’avís a les 15.19 hores.

L’incendi ha avançat empès pel vent direcció nord-oest, amb el flanc dret alineat en paral·lel a la carretera T-723, amb llançament de focus secundaris a més de 50 metres, i ha travessat a territori aragonès, on hi ha la major part de terreny cremat, i ha saltat la A-2411 afectant a banda i banda de la via.

Bombers de la Generalitat treballa conjuntament i en coordinació amb mitjans d’extinció del Govern d’Aragó en un perímetre d’uns 90 hectàrees. D’aquestes, ha cremat unes 4 hectàrees de vegetació en territori català del terme municipal de Batea (Terra Alta) segons dades provisionals del Cos d’Agents Rurals.

En el dispositiu d’extinció, Bombers de la Generalitat hi treballen amb uns 119 efectius i 33 vehicles (23 dels quals són d’aigua i la resta de transport de personal i comandament) amb el Grup d’Actuacions Especials (GRAF), Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF), el Grup Operatiu de Suport (GROS) i la Unitat de Comandament Mitjana (UCM). A més, també treballen 9 mitjans aeris: 5 avions de vigilància i atac, 4 helicòpters bombarders i un helicòpter de comandament.

Segons el Servei Català de Trànsit, la carretera T-723 està tallada a causa de l’incendi a partir del quilòmetre 5 a Batea i el quilòmetre 10 de la carretera A-2411 a Nonasp, segons informen autoritats aragoneses.

A banda, treballen també el Cos d’Agents Rurals, els Mossos d’Esquadra i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).