Més de vint parcs de Bombers han donat suport a les campanyes organitzades arreu del territori

Als punts de donació hi ha hagut exposicions de vehicles de Bombers, simulacions de rescats i activitats per als més menuts

La donació continua sent necessària. Cada dia fan falta 1.000 donacions de sang per garantir els tractaments dels malalts

Al web donarsang.gencat.cat/bombers es poden consultar els municipis que fan la campanya al maig

Un total de 2.451 persones s’han apropat a les campanyes organitzades pels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits, que han assolit 2.046 donacions de sang i 166 donacions de plasma als 23 municipis on han fet parada aquests darrers dos mesos.

La campanya “Els Bombers i les Bomberes t’acompanyen a donar sang” va donar el tret de sortida a Mollet del Vallès l’1 de març i finalitzarà el 8 de juny al Parc de Bombers de Sant Vicenç dels Horts. De totes les persones que han donat sang, 227 ho han fet per primera vegada, i fins a 26 persones s’han inscrit com a donants de moll d’os.

Tots els punts de donació de la campanya han estat dinamitzats per equips de bombers i bomberes dels parcs del territori. Els bombers i les bomberes han realitzat simulacions de rescats, exposicions de vehicles i demostracions d’excarceracions. El teixit social també ha estat protagonista; com els gegants, castellers, dimonis i diables, etc.

Una necessitat diària

Totes aquestes donacions són imprescindibles per disposar d’unes reserves de sang òptimes. I és que amb aquesta campanya aconseguim incentivar la donació, però la necessitat continua. Cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats de tots els pacients dels hospitals catalans. Al web donarsang.gencat.cat es poden consultar tots els punts de donació.

Deu edicions d’èxit

La iniciativa engegada ara fa deu edicions pel col·lectiu Bombers amb cor compta amb la destacada col·laboració dels ajuntaments, que també s’han implicat i fan possible la realització de la campanya amb la cessió d’espais a tots els municipis.

Properes donacions

●Divendres, 31 de maig a Lloret de Mar (CC El Rieral)

●Dissabte, 8 de juny a Sant Vicenç dels Horts (Parc de Bombers)


3  

Imatges

Foto 1

Foto 1 73267

Foto 2

Foto 2 95002

Foto 3

Foto 3 99021

1  

Fitxers adjunts

Quadre donació

Quadre donació
PDF | 322192