Economia i Hisenda

Agència Tributària de Catalunya

Un equip de professionals de l'Agència Tributària de Catalunya ajudarà la ciutadania a fer la declaració de la renda 2023

query_builder   29 abril 2024 10:24

event_note Nota de premsa

Un equip de professionals de l'Agència Tributària de Catalunya ajudarà la ciutadania a fer la declaració de la renda 2023

  1. A partir d’avui, 29 d’abril, ja es pot demanar cita per rebre assistència telefònica per part del personal de l’ATC.
  2. L’atenció presencial s’oferirà des de qualsevol dels 35 punts de servei que l’Agència ha habilitat arreu del territori.


Agència Tributària de Catalunya
Agència Tributària de Catalunya
{"name":"2024/04/29/10/12/994d1e7c-185b-4180-84cb-0195538782fd.JPG","author":"Departament d'Economia i Hisenda","type":"0","location":"0","weight":1812891}

L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha format un equip de 74 professionals de la seva plantilla perquè puguin ajudar la ciutadania, de manera personalitzada i gratuïta, a fer la declaració de la renda 2023. L’atenció es farà via telefònica i també presencial, des de qualsevol dels 35 punts de servei que l’Agència ha habilitat arreu del territori, a les persones que sol·licitin aquest assessorament. Enguany serà el setè any que l’ATC ofereix aquest servei amb recursos i estructura propis.

A partir d’avui, 29 d’abril, i fins al 28 de juny, es pot demanar cita per rebre assistència telefònica al telèfon 901 22 33 44, gestionat per l’AEAT. El 7 de maig, l’equip de professionals de l’ATC començarà a contactar amb les persones que hagin sol·licitat el servei, tenint en compte el dia i la franja horària que hagin indicat com a preferents, per oferir-los l’assessorament que necessitin a l’hora d’elaborar la seva declaració. Els contribuents que vulguin ser atesos presencialment a les oficines de l’ATC, del 3 de juny a l’1 de juliol, ho podran demanar a través d’aquest mateix telèfon, a partir del 29 de maig.

Pel que fa a la campanya de patrimoni, els professionals de l’ATC oferiran atenció presencial a les oficines centrals de l’Agència a Barcelona i a les delegacions territorials a Girona, Lleida i Tarragona, entre el 10 i el 21 de juny, ambdós inclosos. Es podrà començar a demanar cita a partir del 6 de maig, a la seu electrònica de l’ATC.


El grau de satisfacció de les persones ateses per l’ATC augmenta fins al 99 %

Durant la campanya de la renda 2022, l’ATC va atendre 13.695 persones, amb recursos i estructura propis. D’aquestes, 6.206 van rebre assessorament telefònic personalitzat i 7.489 van ser ateses presencialment a les oficines i delegacions territorials. A més, els professionals de l’ATC també van ajudar un total de 90 contribuents a fer la seva declaració de l’impost sobre el patrimoni de manera presencial.

Segons l’Enquesta de satisfacció sobre els serveis d’atenció presencial de l’ATC, el grau de satisfacció de les persones ateses a les oficines de l’Agència durant la campanya de la renda de l’any passat va arribar al 99 %.

Deduccions del tram autonòmic de l’IRPF

D’acord amb les competències normatives de Catalunya en relació amb l’impost sobre la renda de les persones físiques, s’han regulat les deduccions següents aplicables sobre la part autonòmica de la quota íntegra de l’impost:

  1. Per naixement o adopció de fills.
  2. Per lloguer de l'habitatge habitual.
  3. Per pagament d’interessos de préstecs a l’estudi universitari de tercer cicle.
  4. Per viduïtat.
  5. Per donacions a determinades entitats.
  6. Per rehabilitació de l’habitatge habitual.
  7. Per inversió per un àngel inversor per a l’adquisició d’accions o participacions socials.
  8. Per obligació de presentar la declaració de l’IRPF per raó de tenir més d'un pagador.
  9. Tram autonòmic de la deducció per inversió en habitatge habitual adquirit abans de l'1.1.2013.


El detall de totes aquestes deduccions es pot consultar a la seu electrònica de l'ATC.

El document adjunt inclou el Calendari de renda i patrimoni 2023.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 101869

Fiscalitat
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia