Protecció Civil

Alerta PLASEQCAT

Protecció Civil posa en alerta el PLASEQCAT per una fuita en una empresa de les Coves, a Alcarràs (Segrià)

query_builder   29 abril 2024 08:35

event_note Nota de premsa

Protecció Civil posa en alerta el PLASEQCAT per una fuita en una empresa de les Coves, a Alcarràs (Segrià)

  1. Bombers hi està treballant i informa que han localitzat el punt de fuita
  2. Per precaució, s’ha establert un perímetre de 50 m i es demana al veïnat que es confini si nota alguna molèstia

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) en fase d'alerta per una fuita d’amoníac a la cooperativa Fruits de Ponent ubicada al camí de les Coves, a Alcarràs (Segrià).

Al lloc s'hi troben set dotacions dels Bombers de la Generalitat en una fuita d'amoníac. La fuita està limitada a la sala de compressors de l'interior i ja han identificat el punt de fuita. Els Bombers de la Generalitat han donat l'avís per establir un perímetre de 50 m al voltant de la indústria per assegurar la zona exterior i confinar els habitatges propers.

Per a la resolució d’aquest incident també s’han activat els Mossos d’Esquadra i, preventivament, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Hores d’ara no s’ha detectat cap afectació personal.

Tot i que en principi no hi ha afectació exterior, des de Protecció Civil de la Generalitat es recomana a la ciutadania que no s’apropin a la zona i a les persones que viuen properes a la indústria, que si noten molèsties per olors que es confinin a casa tancat portes, finestres i elements de ventilació.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia