1. El cap de l’Executiu fa avui un viatge institucional a Belfast, on es reunirà amb Michelle O’Neill

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha iniciat aquest matí el seu viatge institucional a Belfast amb una reunió amb l’alcalde, Ryan Murphy, amb qui, ha dit, “hem trobat moltíssims punts en comú”, com ara “una mateixa visió de societat inclusiva, en què el progrés econòmic arribi a tothom” en àmbits com el de l’habitatge. “Hi ha moltes possibilitats de col·laboració amb Catalunya, com en l’àmbit de les institucions de recerca, de la innovació o de les polítiques socials”, ha destacat.

El president Aragonès s'ha reunit amb l’alcalde a de Belfast, Ryan Murphy
El president Aragonès s'ha reunit amb l’alcalde de Belfast, Ryan Murphy (Fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2024/04/24/12/12/7a1d9ceb-4f57-4783-9162-20e8b5c057d3.jpeg","author":"Arnau Carbonell ","type":"0","location":"0","weight":"196852"}

En declaracions als mitjans després de la trobada, el cap de l’Executiu, que avui també es reunirà amb Michelle O’Neill, ha fet una valoració “molt positiva” de l’acció exterior del Govern, que, ha dit, s’ha basat en “intentar treballar a partir dels punts en comú”.

El president ha afirmat que “en aquests tres anys hem girat l’acció exterior de la Generalitat de Catalunya com un mitjó”, i ha afegit que “hem fet tot el que en 10 anys no es va poder fer, en l'àmbit de relació amb les institucions comunitàries, amb altres governs, i pel que fa als estats i nacions sense estat”.

En aquesta mateixa línia, el cap del Govern ha posat en relleu que “hem tingut una vinculació molt forta amb organismes internacionals, reprenent els treballs amb agències de Nacions Unides o l’Organització Mundial de la Salut”. “Catalunya torna a tenir veu al món i aquelles portes que piquem se'ns obren. I això no passa d'un dia per l'altre ni passa per casualitat”, ha reblat.
5  

Imatges

El president de la Generalitat saluda a l'alcalde de Belfast

El president de la Generalitat saluda a l'alcalde de Belfast 127343

El president Aragonès s'ha reunit amb l'alcalde Ryan Murphy

El president Aragonès s'ha reunit amb l'alcalde Ryan Murphy 196852

El president Aragonès i l'alcalde Ryan Murphy

El president Aragonès i l'alcalde Ryan Murphy 125081

El president Aragonès durant la visita a l'Ajuntament de Belfast

El president Aragonès durant la visita a l'Ajuntament de Belfast 117313

El president Aragonès amb els mitjans de comunicació, després de la reunió amb l'alcalde de Belfast

El president Aragonès amb els mitjans de comunicació, després de la reunió amb l'alcalde de Belfast 135840