Els equips del Vendrell i del GRAT han quedat en segona i tercera posició respectivament

Els dos primers equips, Físic 3 i el Vendrell,participaran el proper mes de maig al “XVIII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico” a la Corunya

Els premis s’han lliurat en un acte que ha comptat amb la presència del director de la DGPEIS, Joan Delort, i de l’inspector en cap de Bombers de la Generalitat, David

En una nova edició molt ajustada, i on s’ha valorat molt positivament el gran nivell de tots els equips, l’equip Físic 3, integrat per bombers del GROS (Grup de Suport Operatiu) amb seu al parc de Cerdanyola del Vallès, guanya la XIX edició del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat, que des de dijous i fins avui diumenge s’ha celebrat a les instal·lacions de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). En segon lloc ha quedat l’equip del Vendrell i el del GRAT (integrat per bombers dels parcs de Manresa, Rubí, Terrassa, Granollers, Guardiola de Berguedà i Sant Boi de Llobregat) ha obtingut la tercera posició. Amb aquesta classificació els equips de Físic 3 i del Vendrell, tenen plaça al XVIII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico, que se celebrarà els propers 29, 30 i 31 de maig, a la Corunya, i que organitza APRAT (Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico).

Equip Físic 3{"name":"2024/04/21/20/40/6b89e52b-9f61-485c-bc2e-cd10f4b94525.jpeg","author":"Àrea d'informació i Comunicació","type":"0","location":"0","weight":136224}

Els premis s’han lliurat en un acte que ha tingut lloc després de finalitzar i fer la valoració corresponent de la darrera maniobra del concurs. En la modalitat de la Línia Classificatòria han participat un total de 17 equips de diferents parcs de Bombers de Catalunya. L’acte de lliurament ha comptat amb la presència del director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort i de l’inspector en cap dels Bombers de la Generalitat, David Borrell, entre d’altres.

En la categoria de millor comandament, el primer ha estat l’equip Físic 3, que també ha estat valorat com a millor equip tècnic i millor atenció sanitària.

A més, entre els equips participants en la modalitat “El repte” s’ha fet el sorteig d’un curs de rescat amb vehicles pesants. Els tres equips guanyadors han estat els equips de Pinetus (bombers de Pineda de Mar), Rubí i l’equip Ens ho fem sols, de Vic.

L’edició del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit d’enguany, que ha estat organitzada pel Cos de Bombers de la Generalitat conjuntament amb l’ISPC, ha comptat amb la participació d’un total de 32 equips dels quals 29 de Bombers de la Generalitat, dos dels Bombers de Barcelona i un del Consorci de València.

A més, també ha comptat amb la col·laboració de les empreses Seat, Desguaces La Cabaña, que han aportat vehicles, les empreses Lukas, Holmatro, Weber i Hilti, que han presentat les seves darreres novetats en material, i Stick Art Studio, que han maquillat les persones que van fer de víctimes en el Repte.

Des de dijous, la jornada s’ha pogut seguir en directe, tant en la modalitat del Repte com de La línia classificatòria, a través del canal de Youtube dels Bombers de la Generalitat.