Territori

mini

Territori adjudica l'anàlisi de factibilitat del desdoblament de les línies de Manresa i d'Igualada

query_builder   17 abril 2024 09:41

event_note Nota de premsa

Territori adjudica l'anàlisi de factibilitat del desdoblament de les línies de Manresa i d'Igualada

  1. El document avaluarà diferents propostes de desdoblament i explotació dels trams Martorell-Igualada i Olesa de Montserrat-Manresa, actualment de via única
  2. El Govern ha adjudicat avui l’elaboració de l’anàlisi, amb un termini de redacció de 13 mesos


foto
Estació d’Aeri de Montserrat, en el tram de via única entre Olesa de Montserrat i Manresa.
{"name":"2024/04/17/08/43/9ed26708-cce3-444f-8c46-46d56c3c7fe5.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":504987}


El Govern, a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha adjudicat avui la redacció de l’anàlisi sobre la factibilitat del desdoblament de les línies R5 (Manresa) i R6 (Igualada) amb l’objectiu de millorar la fiabilitat, la resiliència i els temps de viatge. El document inclourà diferents propostes de desdoblament, total o parcial, dels trams Martorell-Igualada i Olesa de Montserrat-Manresa, actualment de via única.

L’anàlisi identificarà diversos escenaris d’explotació de cada corredor (Martorell-Igualada i Martorell-Manresa) i hi farà una proposta de serveis, amb identificació dels punts de creuament i de les necessitats de material mòbil.

A partir dels escenaris d’explotació de cada corredor, es farà una proposta de desdoblament total i parcial per a cadascun, que permeti operar les línies amb les freqüències que s’estableixin. El document plantejarà un mínim de 6 propostes per a cada corredor.

L’anàlisi, amb un termini de redacció de 13 mesos, s’ha adjudicat a Meta Engineering S. A., per un import de 85.900 euros (abans d’IVA) i ha d’incloure la caracterització de les dades de mobilitat dels àmbits Martorell-Igualada i Martorell-Manresa, un resum dels diversos estudis realitzats fins ara, l’anàlisi de la rendibilitat socioeconòmica i, per a cadascun dels escenaris, el cost d’inversió necessari i el càlcul de la demanda.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 508810

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia