1. La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física manté una trobada amb la boxejadora catalana Tania Alvarez dies abans que disputi el Campionat d’Europa a Castellbisbal

La secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula, ha assegurat que “cal accelerar els canvis” que ha experimentat l’esport femení en els últims anys a Catalunya i ha subratllat que “les dones cada vegada son més benvingudes al món de l’esport, i en moltes disciplines”.

En una trobada al CAR de Sant Cugat amb la boxejadora catalana Tania Álvarez, que dissabte 13 d’abril opta a guanyar per primera vegada el Campionat d’Europa de pes supergall a Castellbisbal (Vallès Occidental), Anna Caula ha compartit amb l’esportista de Sant Esteve Sesrovires les sensacions prèvies abans del combat i li ha desitjat molta sort.

La secretària general ha explicat que és clau “generar referents, tenir en qui assemblar-se” perquè l’esport femení creixi i “obri noves mirades”. “En dos anys han crescut un 20 per cent les llicències femenines, per tant, les dones cada cop són més benvingudes en moltes disciplines, com passa també en la boxa. És el moment d’accelerar aquests canvis i la Tania pot ser una de les protagonistes”, ha afegit.

Per Anna Caula, i posant l’exemple de la boxa, per impulsar l’esport femení tan important és tenir referents com “la llibertat d’escollir l’esport que ens agradi més”, alhora que ha recordat que el Govern treballa per “empoderar-lo”, a través de projectes de visibilitat i dels ajuts, que s’han multiplicat per 10 aquesta legislatura.

Per la seva banda, Tania Álvarez s’ha mostrat “molt emocionada” davant el combat del proper dissabte, que ha qualificat com una “oportunitat única que ha costat molt portar aquí”. L’esportista també ha exposat la satisfacció de poder ser referent per altres noies i de veure la popularitat creixent de la boxa. “Moltes noies m’escriuen i em donen les gràcies perquè a partir de la visibilitat que dono a aquest esport els seus pares els han deixat provar-ho. Quan la gent s’hi involucra veu que no és com s’ho imaginaven”, ha conclòs.

En l’acte, també hi ha participat el president de la Federació Catalana de Boxa, Joan Antoni Fuertes, per qui la participació de Tania Álvarez al campionat d’Europa “ens permet recuperar la il·lusió de tenir un boxejador català, en aquest cas una dona, al més alt possible”. “Tenim l’assignatura pendent detenir un campió del món, i perquè no ho pot ser la Tania si primer assoleix l’europeu?”, ha conclòs.

Història al Madison Square Garden

Tania Alvarez és l’actual campiona d’Espanya de boxa de pes supergall i el proper dissabte 13 d’abril s’enfrontarà a Castellbisbal amb la italiana Maria Cecchi (10-2, 2 KO) per aconseguir el títol europeu. Entrenada per Toni Moreno, la boxejadora de 22 anys és una de les esperances de la boxa catalana femenina i l’any passat es va convertir en la primera espanyola a lluitar al Madison Square Garden, el santuari de la boxa mundial. A Nova York va encaixar l’única derrota d’una ratxa que inclou deu victòries.

Ara confia que la boxa femenina està en un bon moment a nivell internacional per poder fer créixer la popularitat d’aquest esport a Catalunya. En el combat pel títol de campiona d’Espanya, el Casal de Castellbisbal es va omplir el 18 de novembre del 2023, un fet infreqüent en una vetllada de boxa de qualsevol gènere. Alvarez s’entrena amb el Team Toni Moreno, un club de boxa de Castellbisbal que ha entrenat diversos campions d’Espanya i Europa. El municipi és un dels indrets on és més popular aquest esport a Catalunya.

1  

Imatges

Fotografia de la trobada entre Anna Caula i la boxejadora Tania Álvarez

Fotografia de la trobada entre Anna Caula i la boxejadora Tania Álvarez 303159