Els Serveis Territorials d’Educació a Tarragona han acollit la primera d’aquestes formacions adreçades a fomentar la presa de consciència lingüística entre càrrecs i tècnics que actuen com a models en els seus entorns de treball
En el marc de les accions previstes dins el Pla d’actuació per la llengua al Camp de Tarragona i el Baix Penedès, ahir, dilluns 8 d’abril, es va dur a terme un taller de modelatge lingüístic adreçat als inspectors dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona.
La formació, que va comptar amb la presència de la directora dels Serveis Territorials de Cultura, Lurdes Malgrat, i el director dels Serveis Territorials d’Educació, Joan Manel Audí, va aplegar prop d’una vintena d’inspectors i inspectores. Aquest tipus de sessions tenen com a objectiu fomentar la presa de consciència entre aquells càrrecs o tècnics que, pel seu rol i funcions, esdevenen models lingüístics en els seus entorns de treball.
D’aquesta manera, Ferran Suay, de l’entitat Tallers per la Llengua, va oferir als assistents eines i consells per fomentar l’ús de la llengua en la seva activitat diària i la dels seus equips. Així mateix, es va posar el focus en les actituds lingüístiques i les seves causes i conseqüències des d’un vessant psicològic.
La col·laboració entre els Serveis Territorials d’Educació i de Cultura tindrà continuïtat de cara a l’inici de curs vinent: durant el primer trimestre s’organitzaran tallers per als directors dels centres educatius d’arreu de les comarques camptarragonines.
A més de l’àmbit d’Educació, les properes setmanes tindran lloc més tallers de modelatge, assertivitat i sensibilització lingüística en diversos municipis del Camp de Tarragona, amb la voluntat de seguir incentivant l’ús de la llengua en el conjunt de la societat.