1. Les millors propostes d’escoles i instituts per donar veu a l’alumnat rebran un diploma de reconeixement i 8.000 euros
  2. Els centres educatius poden presentar-hi els seus projectes fins al 26 de juliol
Logo Participa a l'Escola {"name":"2024/04/08/13/49/ce42e5e7-d197-48ee-9c28-af0637091c76.jpg","author":"Bon Govern ","type":"0","location":"0","weight":50911}

El Premi Participa a l’Escola distingeix anualment centres educatius de primària i secundària que han dut a terme durant el curs experiències per promoure i facilitar la participació i la cultura democràtica com a eina de transformació social.

L’edició 2024 del Premi Participa a l’Escola ha obert el termini per rebre les candidatures. Fins al 26 de juliol, escoles i instituts hi poden presentar els seus projectes en una de les dues categories del premi: centres de municipis de fins a 20.000 habitants i centres de municipis amb més població.

Els centres premiats seran quatre, dos de cada categoria, que rebran un diploma de reconeixement i un import de 8.000 euros cadascun.

Com presentar una candidatura

Les sol·licituds es presenten en línia. El tràmit facilita una memòria de dues pàgines amb els camps que cal completar i la via presentar-hi els materials complementaris.

Un jurat format per sis membres valorarà les experiències en funció dels barems establerts a les bases del premi, que es poden consultar al web de Govern Obert. El tribunal està format per representants de la Direcció General de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques, dues persones de centres educatius guardonats en convocatòries anteriors, i una persona experta en el camp de la participació juvenil.

15è aniversari del Premi

La d’enguany serà la 15a edició del Premi Participa a l’Escola, que convoca anualment el Departament de Presidència, a través de la Direcció General de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques, per fomentar la participació des de l’edat escolar. Des del 2009 s’han guardonat gairebé 30 centres ubicats en territori català que han dut a terme experiències de participació que han contribuït a l'empoderament de l’alumnat en la gestió i la vida dels centres.