Continuen les activitats al voltant de l’exposició Dues pedres. Paisatges persistents, que proposa Palau Robert i que ja ha rebut la visita de més de 30.000 persones. Aquest dissabte, en plena Setmana Santa, les famílies tenen ocasió de gaudir de l’activitat Quan les pedres parlen. L’activitat és gratuïta fins completar l’aforament.

  1. Punt de trobada: Jardí de Palau Robert
  2. Públic familiar (a partir de 5 anys).
  3. Places limitades
  4. Durada: 1h 30 mins.


Com aprenents de margers, ens endinsarem en família a l’exposició Dues Pedres. Paisatges persistents. Pedra a pedra, anirem descobrint els secrets i les meravelles d’aquesta tècnica mil·lenària. Aprendrem les diferències dels usos i característiques d’aquest tipus de construcció segons els diversos territoris, paisatges i funcions. I, si escoltem bé aquestes pedres antigues, aprendrem que tenen molt per explicar-nos en els reptes de futur que tenim a l’actualitat!

Finalment, ens posarem a prova i construirem, en família, una estructura de pedra seca! Ho aconseguirem?

La tècnica de la pedra seca fou inscrit a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco el 28 de novembre de 2018. 

L’exposició proposa difondre la riquesa patrimonial d’una tècnica mil·lenària que conforma els paisatges de bona part dels Països Catalans, i aportar elements de reflexió sobre el present i el futur d’aquests territoris a partir de la pedra seca.