. Es dona la circumstància que un dels nois era menor d’edat en el moment dels fets i que un d’ells va pujar diversos vídeos a les xarxes socials iniciant els focs


Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Vilafranca del Penedès van denunciar penalment dos joves, de 18 i 21 anys, com a presumptes autors de vuit incendis, que havien tingut lloc entre els mesos de maig a setembre, en plena època estival, en terrenys agrícoles i industrials dels termes municipals d’Avinyonet del Penedès, La Granada, Olèrdola i Vilafranca del Penedès. La investigació de les causes dels incendis, duta a terme pel Cos d’Agents Rurals, va concloure que l’origen d’aquests incendis era intencionat, raó per la qual els dos cossos van començar a treballar conjuntament per identificar els autors.

En el transcurs de la investigació, els Agents Rurals van observar que hi havia en els incendis el mateix patró: la majoria al costat de camins asfaltats amb bons accessos des de carreteres, eren de petites dimensions i en llocs on hi havia poca vegetació a cremar o que aquesta estava envoltada de conreus.

En el transcurs de la investigació, els agents van trobar indicis que els van permetre determinar que els incendis havien estat provocats per dos joves. Gràcies a les gestions d’investigació, a les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat i a la informació facilitada pels testimonis, els agents van aconseguir identificar els dos presumptes autors.

Cal esmentar que un dels joves investigats era menor d’edat en el moment dels fets i que un d’ells va arribar a pujar vídeos a les xarxes socials del moment en que iniciaven algun dels focs.

Tanmateix, un dels investigats tenia el domicili molt a prop de tots els incendis i diverses càmeres de seguretat van enregistrar com tots dos nois s’adreçaven al lloc caminant des d’aquesta població.

Finalment, el mes de març, els investigadors van prendre declaració en seu policial a les dues persones investigades i l’atestat policial es va adreçar a Fiscalia de Menors i al jutjat de guàrdia de Vilafranca del Penedès.

Oficina de Comunicació

Sant Feliu de Llobregat, 20 de març de 2024