Palau Robert

UP

El dia 11 de març, a les 7 de la tarda, organitzada per Unió de Pagesos.

Converses sobre el camp al Palau Robert. Pagesia, ruralitat i país

query_builder   6 març 2024 11:58

event_note Nota de premsa

El dia 11 de març, a les 7 de la tarda, organitzada per Unió de Pagesos.

Converses sobre el camp al Palau Robert. Pagesia, ruralitat i país

Aprofitant la presència de l'exposició “Visca la terra! 50 anys d’Unió de Pagesos” a Barcelona, el sindicat ha organitzat dos col·loquis a l'Auditori del Palau Robert.


La primera d’aquestes converses va tenir lloc el 19 de febrer sota el títol "El camp i la cuina: reserva d'indis en una societat urbana i accelerada" i va comptar amb Ada Parellada (cuinera), Peyu (humorista) i Maria Nicolau (cuinera). La podeu trobar al canal youtube de la Unió de Pagesos.

La segona conversa "Pagesia, ruralitat i país" tindrà lloc el proper dilluns, 11 de març, i comptarà amb Joan Girona (enginyer agrònom), Vanesa Freixa (activista a muntanya) i Roser Vernet (activista al Priorat). Abordarà què significa la gran mobilització de la pagesia del darrer mes com a clam d’una urgència social que interpel·la tot el país. La conversa serà moderada i inspirada per Raquel Serrat, responsable de Medi Rural d’Unió de Pagesos.

L’accés és lliure i gratuït fins completar l’aforament de la sala, però caldrà inscripció prèvia a tramesespalaurobert@gencat.cat per assistir-hi. La conversa serà retransmesa en directe via streaming a la xarxa.

Aquests són els / les protagonistes de la segona conversa:

Joan Girona, investigador del programa “Ús eficient de l’aigua en agricultura” de l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA). Director de la Fundació UdL-IRTA 2008-2015. És doctor Enginyer Agrònom per la UdL i MSc en Horticultura per la Universitat de Califòrnia. L’any 1982 es va incorporar al Servei d’Investigació Agrària (DARP, Generalitat de Catalunya), amb destinació al Centre de Mas de Bober, i per tant pertany a l’IRTA des de la seva fundació.

Vanesa Freixa, viu al Pallars Sobirà, es dedica a la creació artística, a la divulgació i també a la generació de pensament crític al voltant de la ruralitat. Directora de l’Escola de Pastors de Catalunya entre el 2009 i el 2016. Ha participat en conferències sobre la percepció del món rural des de la ciutat. Coautora del documental “El no a l’os” (2021),on remarca que aquest conflicte treu a la llum un debat que va més enllà de la reintroducció d’espècies protegides. Ha publicat el llibre Ruralismes (Ara Llibres, març del 2023).

Roser Vernet, viu al Priorat, filòloga i activista cultural i social catalana. S'inicia en l'activisme en les reunions de joves del Priorat i les terres de l'Ebre al voltant de la lluita antinuclear els darrers anys del franquisme. Des del 2008 fins al 2019 és coordinadora e l'Associació Prioritat, entitat que aglutina el teixit sociocultural i econòmic del Priorat al voltant dels valors del paisatge cultural agrari i impulsa la candidatura del Priorat a Patrimoni Mundial de la Unesco. Lidera des del 2006 l’associació cultural del Priorat Centre Quim Soler. Publica Lo mig del món (Club Editor, setembre del 2023), que ha guanyat el Premi literari Ciutat de Barcelona 2023, per “ser una veu contundent que crida a la reacció col·lectiva”.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia