Agents Rurals

Corb marí emplomallat covant prop via ferrada Sant Feliu de Guíxols

Els Agents Rurals denuncien 6 persones per fer una via ferrada que es troba tancada per a la protecció del corb marí emplomallat

query_builder   8 febrer 2024 10:29

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals denuncien 6 persones per fer una via ferrada que es troba tancada per a la protecció del corb marí emplomallat

  1. Es demana respectar les regulacions per fauna i/o flora amenaçada i informar-se abans de fer una via ferrada
  2. El corb marí emplomallat és una espècie amenaçada, vulnerable a l’extinció 

El Cos d’Agents Rurals ha denunciat fins a 6 persones per no respectar l’accés al segon tram de la via ferrada de la cala del Molí en el terme municipal de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).

Aquest tram de l'EIN Massís de les Cadiretes es troba temporalment tancat per a la protecció de la nidificació i cria dels exemplars de corb marí emplomallat (Phalacrocorax aristotelis) que hi ha en aquest indret de la Costa Brava.

El tancament d’aquest tram, degudament senyalitzat, va començar el dia 1 de desembre de 2023 i finalitzarà quan no hi hagi afectació als corbs marins emplomallats que hi crien: aproximadament a finals de maig d’enguany. Els Agents Rurals intensifiquen la vigilància per protegir l'indret en aquest període.

Agents del Grup de Suport de Muntanya del Cos d’Agents Rurals realitzen inspeccions d’activitats relacionades amb l’escalada per controlar que es respecten les prohibicions d’accés establertes per a la protecció de la nidificació d’espècies protegides.

Aquest tipus de pràctica prop d’un niu pot causar el fracàs reproductor. Els sorolls i la caiguda de roques poden espantar els adults. En conseqüència els polls no podrien sobreviure ja que en depenen, entre d’altres, per a la regulació de la seva temperatura.

Bones pràctiques

Per evitar situacions com aquestes i poder practicar vies ferrades amb el màxim respecte pel medi natural, des del Cos d’Agents Rurals es demana que se segueixin les següents 6 pràctiques:

  1. Respectar les regulacions per fauna i/o flora amenaçada. La conservació d’aquestes espècies ha de prevaldre per sobre de qualsevol projecte d’escalada.
  2. Informar el Cos d’Agents Rurals si es detecta gent practicant vies ferrades en sectors i/o èpoques prohibides.
  3. Minimitzar en la mesura del possible fer soroll. Així es pot gaudir dels sons de la natura i s’evita molestar la fauna.
  4. Emportar-se tota la brossa.
  5. Evitar deixar-hi material o embrutar la roca.
  6. Informar-se abans de fer una via ferrada si hi ha una figura de protecció a la seu de l’òrgan gestor.

2  

Imatges

Agent del GSM comprova estat nius

Agent del GSM comprova estat nius 237078

Corb marí emplomallat covant

Corb marí emplomallat covant 1166611

1  

Vídeos

Els Agents Rurals denuncien 6 persones per fer una via ferrada que es troba tancada per a la protecció del corb marí emplomallat

Acció climàtica
Biodiversitat
Medi ambient
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia