Palau Robert

Imatge del programa de la Ser 'Aquí Catalunya', avui al Palau Robert

2024: El Palau Robert, la Casa de la Ràdio

"El 2024 ha de ser l'any de posar les bases de la ràdio dels pròxims 100 anys. Hem de seguir reinventant-nos, com fa un segle que fem, per continuar creixent com a ràdio catalana"

query_builder   15 gener 2024 12:26

event_note Nota de premsa

2024: El Palau Robert, la Casa de la Ràdio

"El 2024 ha de ser l'any de posar les bases de la ràdio dels pròxims 100 anys. Hem de seguir reinventant-nos, com fa un segle que fem, per continuar creixent com a ràdio catalana"

  1. La celebració del Centenari de la ràdio a Catalunya, articulat amb tot un seguit d’activitats arreu del país, ha de ser un exercici de memòria històrica que serveixi per reivindicar-ne els orígens
  2. Si actualment la ràdio en català, amb centenars de milers d’oients diaris, exerceix el seu paper de líder és perquè, fa un segle, un grup d’empresaris, tècnics i locutors (i, sobretot, no hem d’oblidar-ho, locutores!) van apostar-hi amb gran determinació malgrat trobar-se un context radicalment advers

La Secretaria de Mitjans de Comunicació i Difusió participa activament en aquesta celebració mitjançant un format ad hoc de l’acte d’entrega dels Premis Nacionals de Comunicació, que tindrà lloc el 22 de gener, i també amb l’emissió en directe, des de Palau Robert, d’una sèrie de programes especials de diverses emissores que, aixoplugades a la Casa de la ràdio, s’aniran rellevant mensualment al llarg del 2024. En paraules de la directora general de Difusió, Eva Pomares, “es tracta de reivindicar les emissions fetes a Catalunya i en català, perquè la història de la nostra ràdio és una història d’èxit farcida de futur”.

Avui s’ha dut a terme la primera d’aquestes emissions, a càrrec de la cadena SER a través del seu programa especial Aquí Catalunya, presentat per Pablo Tallón, que ha comptat amb destacades presències de l’univers mediàtic (Iñaki Gabilondo, Andreu Buenafuente), cultural i polític català, així com amb una entrevista al secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió, Oriol Duran. “El 2024 ha de ser el moment per posar les bases de la ràdio catalana i en català dels pròxims 100 anys”, ha dit Duran. “Hem de seguir reinventant-nos, com fa un segle que fem, per seguir creixent. Lluitem en un món molt difícil i competitiu, i és important que produïm molt, molt bé i en català, perquè com més i millor produïm més probabilitats d’èxit tindran els productes en la nostra llengua”, ha manifestat.

El conjunt de celebracions al voltant del Centenari, coordinades per la Taula de la ràdio, un organisme creat amb ocasió de l’efemèride i on participen tots els actors de la radiodifusió catalana, s’aniran succeint en diferents dates i escenaris, i culminaran amb un gran acte lúdic final.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia