1. Les actuacions plantejades inclouen la construcció de nous accessos i la millora d’enllaços existents, amb una inversió de 250 milions d’euros
 2. El Consell Executiu autoritza la signatura del document que defineix els termes en què es desenvoluparan les obres

El Govern ha aprovat i autoritzat la signatura del conveni que concreta com es desenvoluparan les actuacions recollides en el protocol d’encomandes de gestió pel que fa a la millora de la connectivitat de les autopistes AP-7 i AP-2. Aquestes actuacions sumen una inversió total de 250 milions d’euros per a la construcció de nous accessos de l’AP-7 i l’AP-2 i la millora d’enllaços existents. Un cop l’Estat l’aprovi també, se’n podrà formalitzar la signatura.

Segons el conveni aprovat, el Govern de la Generalitat millorarà i potenciarà un total de 16 enllaços viaris de les autopistes AP-7 i AP-2, amb una inversió prevista de 250 milions d’euros que l’Estat aportarà a la Generalitat mitjançant transferències anuals. Les obres plantejades permetran afavorir l’accessibilitat i la mobilitat en aquests corredors. La Generalitat redactarà els estudis i projectes que concretaran tècnicament aquestes actuacions, alhora que impulsarà i executarà les obres.

En concret, es milloraran nou enllaços existents, tots de l’AP-7, per incrementar-ne la capacitat i funcionalitat, i s’incorporaran nous moviments d’accés a l’autopista, com són:

 1. Remodelació enllaç i connexió Girona Nord.
 2. Remodelació enllaç i connexió Girona Sud.
 3. Remodelació enllaç C-35 a Maçanet de la Selva, a diferent nivell, i connexió.
 4. Remodelació enllaç C-60 la Roca del Vallès i la seva connexió.
 5. Ampliació de la plataforma entre Montornès i Mollet del Vallès i remodelació de connexions.
 6. Accessos a Montmeló-Parets del Vallès i compleció de la connexió amb la C-17 i la C-33.
 7. Remodelació de l’enllaç B-30-C-58-N-150 i millora de les seves connexions.
 8. Millora de la B-30, entre els quilòmetres 6,8 i 8,2, a Cerdanyola del Vallès.
 9. Remodelació de l’enllaç Vilafranca del Penedès centre i la seva connexió.

D’altra banda, es construiran set nous enllaços per millorar l’accessibilitat de les autopistes i les seves connexions amb la resta de la xarxa viària.

 1. AP-7. Nou enllaç a la T-315 a Bellissens i la seva connexió.
 2. AP-7. Nou enllaç Masdenverge i la seva connexió.
 3. Connexió B-40 i la C-55 a Abrera i Olesa de Montserrat.
 4. AP-7. Nou enllaç Sant Celoni/l’Obaga i la seva connexió.
 5. AP-7. Nou enllaç Banyeres del Penedès i la seva connexió.
 6. AP-7. Nou enllaç C-51 al Vendrell i la seva connexió.
 7. AP-2. Nou enllaç de Castelldans i la seva connexió.

Aquest conveni s’emmarca en el protocol que inclou quatre encomanes de gestió de l’Estat a la Generalitat per a l’execució de diverses obres al territori català, amb una inversió de més de 900 milions d’euros. El Govern de la Generalitat ja ha donat el vistiplau a la signatura dels quatre convenis, que concreten el desenvolupament de les actuacions acordades: a més del dels enllaços de l’AP-7 i l’AP-2, els altres acords preveuen la pacificació i integració de l’N-II al Maresme, la construcció d’intercanviadors ferroviaris entre les xarxes d’FGC i de Rodalies, i el pla d’actuacions de millora a l’N-260. L’Estat encara no els ha aprovat definitivament per Consell de Ministres.