La consellera Verge inaugura les III Jornades de Cultura Menstrual a Amposta

La consellera Verge inaugura les III Jornades de Cultura Menstrual d'Amposta

query_builder   5 abril 2024 19:07

event_note Nota de premsa

La consellera Verge inaugura les III Jornades de Cultura Menstrual d'Amposta

  1. Les jornades, que s'allarguen durant quatre dies, inclouen una desena d'activitats i xerrades entre els quals en destaquen tallers per a l'acompanyament en l'arribada de la primera menstruació per a nenes i mares o un d'informatiu sobre productes menstruals reutilitzables.
  2. La consellera Verge ha reconegut el gran valor de jornades com les d’Amposta que contribueixen a trencar tabús i parlar obertament sobre processos tant naturals com la menstruació i el climateri.
  3. Les jornades d’Amposta coincideixen amb el primer més de posada en marxa de l’acció ‘La meva regla, les meves regles’, que ja ha superat les 500.000 descàrregues de codis QR per recollir un producte menstrual reutilitzable gratuït a les farmàcies catalanes.
La consellera Verge inaugura les III Jornades de Cultura Menstrual a Amposta{"name":"2024/04/05/19/04/55f4d88a-1c98-4839-85d4-dfd288f38ddf.jpeg","author":"Departament d’igualtat i feminismes","type":"0","location":"0","weight":437412}

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha inaugurat avui la tercera edició de les Jornades de Cultura Menstrual d'Amposta. “Poder parlar obertament i de forma comunitària de salut menstrual, de primeres menstruacions i de climateri, de viure el cicle amb salut i de deixar enrere els tabús, ja és transformació feminista”, ha reivindicat Verge. La consellera ha felicitat les organitzadores per la feina feta i ha destacat el gran valor d'aquestes jornades, “perquè posen llum i visibilitzen tot allò que els passa als nostres cossos".

En aquest sentit, la consellera Verge ha explicat que aquesta és una conversa molt necessària i que el país està vivint intensament el darrer mes arran de la posada en marxa de l’acció ‘La meva regla, les meves regles’, i això, ha assegurat Verge, “és molt positiu, perquè més enllà de la distribució gratuïta i universal de productes menstruals reutilitzables, ha provocat que parlem de temes que fins ara es guardaven per a l’àmbit privat i sobre els quals regnava el silenci". Una prova n’és l’altíssima demanda que ha provocat el nou servei de distribució que en el primer mes de funcionament ha superat el mig milió de descàrregues de codis QR (concretament 532.871) i més de 320.000 dones s’han desplaçat fins a la farmàcia per rebre assessorament especialitzat i exercir el seu dret. “Això demostra com de necessari era avançar en la garantia del dret a l'equitat menstrual” ha sentenciat Verge.

La consellera Verge inaugura les III Jornades de Cultura Menstrual a Amposta{"name":"2024/04/05/19/10/ca1ac95c-30fb-4f43-b1fe-936f22cc8b7a.jpeg","author":"Departament d’Igualtat i Feminismes","type":"0","location":"0","weight":684686}

Les jornades que arrenquen avui i s'allargaran fins dilluns al vespre es realitzaran a l’espai municipal de referència en polítiques de dones a Amposta, l’Espai Dones, i disposaran de servei de canguratge. Aquesta tercera edició té com a objectiu oferir a la ciutadania l’oportunitat d’endinsar-se en el coneixement del cicle menstrual i de tots els conceptes que se’n deriven, així com en totes les fases vitals de la dona, des de la menarquia fins a la menopausa.

A tall d’exemple, la primera activitat de les Jornades ha estat un taller d’acompanyament a la menarquia per a mares i filles, seguit d’un taller per fer el primer diagrama menstrual. També tindrà lloc un taller sobre productes menstruals reutilitzables sota el títol “Alternatives per als dies de regla: copa menstrual, compresa de tela, calces menstruals. Quina és la millor opció per a mi? Com s’utilitzen?”. “Avui des de les Jornades de Cultura Menstrual d’Amposta continuem trencant els mites i tabús sobre la regla que afecten el benestar i la salut de les dones”, ha conclòs Verge.

La consellera Verge inaugura les III Jornades de Cultura Menstrual a Amposta{"name":"2024/04/05/19/11/c38f704f-2082-4310-9de4-94d223213bed.jpeg","author":"Departament d’Igualtat i Feminismes","type":"0","location":"0","weight":744505}


3  

Imatges

La consellera Verge inaugura les III Jornades de Cultura Menstrual a Amposta

La consellera Verge inaugura les III Jornades de Cultura Menstrual a Amposta 684686

La consellera Verge inaugura les III Jornades de Cultura Menstrual a Amposta

La consellera Verge inaugura les III Jornades de Cultura Menstrual a Amposta 744505

La consellera Verge inaugura les III Jornades de Cultura Menstrual a Amposta

La consellera Verge inaugura les III Jornades de Cultura Menstrual a Amposta 437412

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined