Trobada amb les alcaldies rurals

Vicepresidenta Vilagrà: "El món rural és una de les prioritats d'aquest Govern per això el dotarem de tots els recursos que necessiti"

query_builder   1 març 2024 15:08

event_note Nota de premsa

Vicepresidenta Vilagrà: "El món rural és una de les prioritats d'aquest Govern per això el dotarem de tots els recursos que necessiti"

  1. L’Estatut de Municipis Rural és el resultat de mesos de feina entre el Govern de la Generalitat i el món local per mirar d’afavorir el repoblament i enfortir l’arrelament de les persones que viuen en municipis rurals
  2. La vegueria del Camp de Tarragona aplega vuitanta-un municipis rurals que es podran beneficiar de les mesures d’aquest nou estatut


Trobada amb les alcaldies rurals a Constantí{"name":"2024/03/01/15/05/e55e9c8f-12d2-4ada-8ac9-c76e1afa95be.jpeg","author":"Generalitat","type":"0","location":"0","weight":3737665}


La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, ha participat en una trobada amb les alcaldies rurals de la vegueria del Camp de Tarragona per explicar el nou Estatut de Municipis Rurals. La trobada, celebrada a Constantí, ha servit per conèixer de primera mà les opinions de les alcaldies sobre aquest nou text legal que l’executiu preveu aprovar en les pròximes setmanes.

Vilagrà ha valorat “molt positivament” la seva rebuda i ha destacat que, aquest nou marc legal serà “un punt d’inflexió, un abans i un després per tots els municipis rurals i aquells de menys de 500 habitants que passaran a tenir una consideració especial”.

Així mateix, una de les novetats més importants del text és que, per primera vegada, s’estableix la definició de municipi rural com aquell municipi on la població és inferior a 2.000 habitants i que pertany a una comarca rural. Aquesta definició suposa un avenç fonamental que marcarà com intervenir en cada municipi d’una manera clara i justa.

Tal com ha explicat la vicepresidenta, aquest estatut “tindrà incidència real a la vida de les persones” i també “en la realitat territorial de Catalunya”. I ha afegit:“Des de l’inici de la legislatura ens hem proposat impulsar el món rural i dotar-lo dels recursos que mereix i que necessita, i amb aquest nou estatut ho estem fent”.

Aquest text forma part del conjunt d’iniciatives que el Govern de la Generalitat ha impulsat en el marc de l’Agenda Rural de Catalunya i incorpora mesures vinculades a l’economia, l’ocupació i l’habitatge, entre moltes d’altres. “Amb totes aquestes mesures el que volem és donar més oportunitats al món rural perquè la gent que hi habita pugui accedir en igualtat de condicions a tots els béns i serveis”, ha explicat Vilagrà.

Durant la seva intervenció, la vicepresidenta també ha posat en valor el desplegament de més de 7.000 km de xarxa de fibra òptica arreu del territori. Un projecte inclòs dins els pressupostos del Govern i que compta amb una inversió de 40 milions d’euros.









6  

Imatges

Trobada amb les alcaldies rurals

Trobada amb les alcaldies rurals 3737665

Trobada amb les alcaldies rurals 2

Trobada amb les alcaldies rurals 2 3126427

Trobada amb les alcaldies rurals 3

Trobada amb les alcaldies rurals 3 3598206

Trobada amb les alcaldies rurals 4

Trobada amb les alcaldies rurals 4 3171366

Trobada amb les alcaldies rurals 5

Trobada amb les alcaldies rurals 5 3205949

Trobada amb les alcaldies rurals 6

Trobada amb les alcaldies rurals 6 4055823

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined