• Les accions s’emmarquen en el ‘Pla d’Impuls de l’Esport Femení a Catalunya 2024-2030’

• Anna Caula anuncia que l’executiu realitzarà un nou i pioner estudi sobre l’abandonament de l’esport en l’etapa adolescent, el fòrum “Canviar imaginaris en l’esport” i una campanya de comunicació multicanal sobre esport femení com a iniciatives vinculades al Pla

• Les llicències femenines augmenten un 20% del 2021 al 2023

sge{"name":"2024/02/27/19/16/9f4bed35-aeb4-4173-a81a-893cf036c8c1.jpeg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":366862}

El Govern ha presentat avui, al centre d’arts digitals IDEAL Barcelona i amb la presència de més de 250 persones, 70 mesures pràctiques per impulsar i accelerar l’esport femení català. Les accions són un treball conjunt d’Esportcat-Generalitat de Catalunya amb el sector esportiu i s’emmarquen en el “Pla d’Impuls de l’Esport Femení a Catalunya 2024-2030”. “Ho volem fer amb la complicitat del sector perquè l’esport femení sigui molt potent. És a les nostres mans accelerar-ho”, ha subratllat la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula.

En el marc del Pla, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física ha anunciat que Esportcat realitzarà tres iniciatives concretes en diferents camps. Per una banda, es farà un nou i pioner estudi sobre l’abandonament de l’esport en etapa adolescent per conèixer els motius pels quals les noies, i també els nois, en aquest moment vital decideixen deixar de fer esport. També ha explicat que es realitzarà el fòrum “Canviar imaginaris en l’esport” amb participació arreu del territori català i, finalment, una campanya de comunicació multicanal sobre esport femení.

“Fins ara hem centrat els esforços a generar visibilitat i referents, i el següent pas és obrir nous horitzons amb un pla impuls diferent, que fugi de la teoria”, ha explicat. “Seran accions per desenvolupar a l’abast de tothom, amb la complicitat del sector per accelerar aquest impuls i fer més potent l’esport femení català”, ha afegit.

El pla d’impuls forma part del conjunt d’actuacions de la “legislatura de l’esport femení, amb la qual vam arribar per transformar i sacsejar” aquest àmbit i donar-li visibilitat. En aquest sentit, Anna Caula ha destacat que “les llicències femenines han augmentat un 20% del 2021 al 2023” i que el Govern ha “multiplicat per 8 el suport als clubs, un acompanyament per arribar a més entitats i per reforçar les seves estructures”. També ha recordat iniciatives innovadores com l’acte ‘Entre totes, tot’, l’espai lúdic ‘Entre totes, joc’ o l’exposició ‘Jugo com una nena’, amb les quals “hem compartit un sentiment amb complicitat de clubs, federacions i esportistes”.

El Govern, alhora, ha fet balanç dels projectes duts a terme per accelerar l’assoliment de la igualtat efectiva entre dones i homes en l’activitat física i l’esport a Catalunya. L’espai immersiu barceloní ha acollit 250 persones per conèixer algunes d’aquestes iniciatives en el marc de la legislatura de l’esport femení, però també per emfatitzar en la situació de l’esport femení a Catalunya, amb testimonis d’esportistes, periodistes i directives i dades.

L’explicació dels detalls i procés participatiu que s’ha seguit per elaborar el pla ha anat a càrrec d’Anna Rovira Puig, consultora en gènere i esport i col·laboradora del Grup d’Investigació Social i Educativa de l’Activitat Física i l’Esport (GISEAFE, de l’INEFC), Susanna Soler Prat, professora de l’INEFC i coordinadora del GISEAFE, i Anna Vilanova Soler, professora de l’INEFC i directora de l’Observatori Català de l’Esport,

Durant la presentació, s’ha fet una tertúlia amb la presència de Maica Garcia, jugadora de waterpolo del CN Sabadell; Aurora Bravo, presidenta de la UE Santboiana, i Laia Tudel, periodista esportiva i comissària de l’exposició ‘Jugo com una nena’. Maica Garcia ha lamentat la falta de reconeixement “mediàtic i social” cap al seu esport, ”malgrat els èxits i l’esforç que hi ha al darrere”, mentre que Aurora Bravo, que va ser la primera dona presidenta d’un club de Divisió d’Honor de rugbi, ha exposat que accedir al càrrec va ser “una oportunitat per tirar endavant un club, afrontant els mateixos problemes” que hauria tingut un home. Finalment, Laia Tudel ha destacat que “els més joves que fan pràctiques als mitjans entren amb una mirada diferent, la qual cosa és positiva per pensar en el futur amb més dones” amb càrrecs de responsabilitat.

Acompanyant Anna Caula, han assistit a l’acte el director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro; el secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió, Marc Bataller, i la directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs, Núria Vergés, així com els representants territorials de l’Esport a Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona i Terres de l’Ebre, Josep March, Lourdes Ravetllat, Anna Julià, Aleix Rom i Joan Barberà, respectivament.

2  

Imatges

Fotografia de la presentació (Pep Balcells)

Fotografia de la presentació (Pep Balcells) 366862

Fotografia del parlament d'Anna Caula (Autor: Pep Balcells)

Fotografia del parlament d'Anna Caula (Autor: Pep Balcells) 297094