Parlament

President Aragonès: "Cal posar fre a l'increment desmesurat dels pisos turístics perquè compromet l'accés a l'habitatge a moltes ciutats del nostre país"

query_builder   20 desembre 2023 12:16

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Cal posar fre a l'increment desmesurat dels pisos turístics perquè compromet l'accés a l'habitatge a moltes ciutats del nostre país"

  1. Durant la sessió de control al Parlament, el cap de l’Executiu ha insistit en “poder tenir un acord ampli de pressupostos pel 2024 el més aviat possible”
Intervenció del president en el Ple. Autor: Arnau Carbonell
Intervenció del president en el Ple. Autor: Arnau Carbonell
{"name":"2023/12/20/12/14/a6823f77-ced0-4493-b8cb-aefd0a0bfb99.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":102274}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha insistit aquest matí durant la sessió de control al Parlament en la necessitat de “posar fre a l’increment desmesurat dels pisos turístics” que “compromet el mercat i l'accés a l'habitatge a moltes ciutats del nostre país”. Per aquest motiu ha demanat als diferents grups parlamentaris que el decret llei que avui es debatrà a la Cambra pugui tirar endavant per facilitar aquesta “regulació absolutament necessària” dels habitatges d’ús turístic. “És una situació que s'ha de regular, entenent que el sector turístic del nostre país és un sector important, que genera molts llocs de treball, però que l'habitatge també és important, perquè, si no tenim habitatges on visqui la gent, no podrem fer funcionar el mercat ni podrem tenir un mínim de sostre digne per a la ciutadania”, ha assegurat.

El cap de l’Executiu ha destacat que el Govern ha impulsat aquest decret amb “voluntat de mà estesa al conjunt de grups parlamentaris” i s’ha mostrat obert a modificacions, sempre i quan “es mantingui l’objectiu del decret llei, que és posar fre a aquest increment desmesurat que hi ha hagut”.

També ha remarcat que, en aquesta legislatura, el Govern ha posat “l’habitatge al centre”, amb mesures que han permès destinar “180 milions d'euros a l'ampliació del parc d'habitatge, 144 milions en ajuts al pagament del lloguer, un 26% més que l'any anterior”, així com la construcció, aquest any, de “2.100 habitatges de lloguer assequible per a la ciutadania”.


Acord de pressupostos el més aviat possible

En diferents intervencions durant la sessió de control, el president ha refermat que la voluntat del Govern és “poder tenir un acord ampli de pressupostos pel 2024” i ha instat a assolir-lo “el més aviat possible”, perquè “és molt diferent executar els pressupostos a partir del mes de març que fer-ho a partir del mes de gener”.

“Tenir pressupostos és el que garantirà que sigui un any guanyat per a la ciutadania. Perquè la ciutadania guanya quan hi ha millors serveis, quan hi ha bones decisions i quan aquestes s'executen a l’hora, i aquest és el compromís del meu Govern”, ha reblat. I, en aquest sentit, ha afirmat que “tots els reptes que es plantegen en l’àmbit de la salut, l’educació, la recerca, la indústria, l'atenció social, la cultura o la llengua, volen dir pressupostos”.

En el darrer ple de l’any, el cap de l’Executiu ha volgut agrair “el treball compartit” als diferents grups parlamentaris i ha assegurat que el millor exemple d’aquesta feina conjunta “són els passos endavant que ahir vam fer a la cimera per abordar la situació de l’educació al nostre país”, on hi va haver “entesa i treball”. “Els grans reptes del nostre país, les emergències més immediates, com la sequera, o les qüestions estructurals, com el canvi de model productiu, no són qüestió només d'un govern”, ha reblat Aragonès. Per això ha demanat “més voluntat de col·laboració” del conjunt de la Cambra perquè, “com més amplis siguin els acords, més sòlids seran i més perllongats en el temps la seva aplicació”.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined