Govern

El Govern defensa les reivindicacions de la pagesia i exigeix un tracte d'igualtat de condicions per al sector respecte a tercers països

query_builder   6 febrer 2024 15:00

thumb_up Acords del Govern

El Govern defensa les reivindicacions de la pagesia i exigeix un tracte d'igualtat de condicions per al sector respecte a tercers països

  1. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha expressat “la màxima empatia i comprensió per les legítimes reclamacions de la pagesia catalana”
  2. El Govern ha aprovat garantir als ens locals 122 milions d'euros per finançar inversions compromeses en el cicle de l’aigua
  3. També s’ha acordat incorporar la comunicació clara en tots els continguts o documents administratius


Govern{"name":"2024/02/06/14/47/d10d8132-4281-4018-81fd-4336917da3c6.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":76639}

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha expressat “la màxima empatia i comprensió per les reclamacions de la pagesia catalana, que no només són legítimes sinó que són absolutament necessàries”. Ho ha dit, aquest migdia al Palau de la Generalitat, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal de l’Executiu. “Aquest Govern ha defensat sempre, en les institucions europees i de l’Estat espanyol, que la pagesia de Catalunya es mereix un tracte en igualtat de condicions respecte a tercers països, sabem que això, relacionat amb el cost de producció i distribució, és una de les principals demandes que fa avui el sector” ha explicat la portaveu, que també ha volgut destacar que és “un dels col·lectius més castigats per aquest sequera extrema que estem patint”.

Patrícia Plaja ha assegurat que “no és el mateix el què costa un producte en origen a casa nostra i el què costa en altres llocs. Les regles del joc no són iguals per tothom, hi ha algú que hi surt perdent i en aquest cas és la pagesia catalana, el Govern serà sempre al seu costat”. “Entenem les seves demandes i són necessàries que siguin una realitat i es puguin concretar, veurem com evolucionen en els propers dies” ha conclòs la portaveu del Govern.

“Mai s’havia dessalinitzat ni regenerat tanta aigua com en aquests moments”

Durant la roda de premsa per informar dels acords presos pel Govern, la portaveu ha explicat que, després que dimarts passat es decretés la fase d’emergència a més de 200 municipis del nostre país, aquest matí s’ha reunit al Palau de la Generalitat representants de tots departaments competents en la gestió de la sequera, amb el conseller Elena i el conseller Mascort al capdavant. A la reunió el director de l’Agència Catalana de l’Aigua ha fet una actualització de l’estat de situació i a continuació els representats de cada departament han compartit quin són aquells aspectes prioritaris del seu àmbit competencial a tenir en compte. Segons Patrícia Plaja, “l’objectiu final és poder garantir l’abastiment en tot moment al conjunt del país, prenent les decisions oportunes en cada moment”. “Aquest Govern fa tot el possible per anar sempre un pas per endavant en la gestió de la sequera i dels esdeveniments que es puguin succeir i per això treballem en tots els escenaris futurs, siguin quins siguin” ha dit la portaveu que ha afegit que “mai s’havia dessalinitzat ni regenerat tanta aigua com en aquests moments”.

Pel que fa als acords del Govern, avui s’ha aprovat garantir als ens locals 122 milions per finançar inversions compromeses en el cicle de l’aigua.D’aquesta manera l’Executiu garanteix que els ens locals podran realitzar les inversions compromeses en l’exercici passat que, per diferents motius, no s’han pogut executar. Els compromisos que es troben en aquesta situació són inversions en infraestructures del cicle de l’aigua com les obres de millora de l’abastament; la redacció de projectes constructius d'actuacions de protecció davant d'avingudes en zones urbanes i actuacions de prevenció i reparació de danys en el domini públic hidràulic millores en conduccions d’aigües residuals; l’optimització d’instal·lacions de biogàs o millores hidràuliques i de canalitzacions, entre d’altres.

En aquest sentit, la portaveu del Govern ha explicat que “fa més de 15 mesos que vivim una situació crítica pel que fa a les reserves disponibles d’aigua i és per això que bona part de l’aigua que ens abasteix avui és aigua regenerada i dessalada. De fet, prop de 6 milions d’habitants es troben en situació d’emergència per sequera des fa una setmana, però si no s’haguessin optimitzat al màxim els recursos hídrics disponibles, hagués calgut declarar l’emergència molt abans, fa més d’un any que hauríem pogut entrar en fase d’emergència”.  

D’altra banda, avui s’ha aprovat la incorporació del que es defineix com comunicació clara, en totes les comunicacions que es facin des de la Generalitat i el seu sector públic amb l’objectiu de millorar la comunicació amb la ciutadania i fer-la més comprensible i entenedora. En aquest sentit, el Govern acorda impulsar la incorporació de la comunicació clara en totes les comunicacions, continguts o documents administratius. També s’ha donat llum verda a la reestructuració de la Comissió Interdepartamental de Polítiques de Joventut (CIPJ) per fer-la més eficient, transversal i per a representar-hi tots els àmbits fonamentals que estan implicats en les polítiques de joventut. 

3  

Imatges

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja (Autor: Rubén Moreno)

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja (Autor: Rubén Moreno) 54271

El president Aragonès i la vicepresidenta Vilagrà dirigint-se a la reunió del Govern (Autor: Rubén Moreno).

El president Aragonès i la vicepresidenta Vilagrà dirigint-se a la reunió del Govern (Autor: Rubén Moreno). 193618

Reunió del Consell Executiu (Autor: Rubén Moreno).

Reunió del Consell Executiu (Autor: Rubén Moreno). 181748

1  

Fitxers adjunts

Acords del Govern

Acords del Govern
PDF | 293151

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined