ContactaEN
Sala de premsa
Sales de premsa dels departaments
event_note Nota de premsa

El Dia Mundial de les Abelles reconeixerà les millors mels catalanes en el marc de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025

  1. La celebració d’enguany, que serà el dimarts 20 de maig, se centra a valorar el paper de la mel en la gastronomia catalana
  2. En l’esdeveniment destaca la presència de la cuinera, pastissera i presentadora de TV3 Gessamí Caramés, que donarà a conèixer i a tastar un plat de mel


darpa{"name":"2025/05/19/10/02/188561fc-258e-4f7c-b988-6e64c515f4a4.jpeg","author":"DARPA","type":"0","location":"0","weight":2423534}

Amb el lema “L’abella és vida”, aquest 2025 celebrem el Dia Mundial de les Abelles sota el reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia. Catalunya ha estat nomenada Regió Mundial de la Gastronomia 2025, una distinció que valora la producció alimentària i la cuina catalana, i que consolida Catalunya com el país del món on es menja i es beu millor.

Aquest reconeixement no seria possible sense els productes catalans que són la base de la nostra gastronomia i que encarnen la rica herència cultural de Catalunya. La mel és, sens dubte, un d’aquests productes que no només satisfà els paladars, sinó que també és guardià de tradicions, històries i valors arrelats en el patrimoni gastronòmic català. La mel té una gran importància a la cuina catalana ja des de l’època medieval, tant en postres tradicionals –com els bunyols, els panellets, la mel i mató o les coques– com en plats salats.

Per celebrar el Dia Mundial de les Abelles i remarcar el valor de la mel, la sala d’actes de la Casa de l’Agricultura (carrer d’Ulldecona, 21, de Barcelona) acollirà una jornada que començarà amb la recepció de mostres per al V Concurs de les Millors Mels Catalanes. A continuació, tindran lloc les ponències d’experts del sector sobre els beneficis de la mel, les seves característiques i la reglamentació de la marca de qualitat de les mels catalanes. Finalment, la cuinera Gessamí Caramés presentarà un plat de mel creat per ella mateixa que es podrà degustar, i es lliuraran els premis a les millors mels catalanes.

El Dia Mundial de les Abelles és una jornada organitzada per Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), Unió de Pagesos, l’Associació Catalana d’Apicultors (ACDA), Apicultors Lleidatans Associats, Apicultors Gironins Associats (AGA), la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), l’Associació d’Apicultors de Barcelona (AAB), Apicultors Ecològics Associats i l’Associació Apícola Tarragonina, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Més informació: Dia Internacional de l'Abella. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Agenda rural
Alimentació
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia