Drets Socials

Visita territorial del conseller Campuzano al Camp de Tarragona

El conseller Campuzano visita diversos projectes socials al Camp de Tarragona

query_builder   22 març 2024 19:50

event_note Nota de premsa

El conseller Campuzano visita diversos projectes socials al Camp de Tarragona

  1. Al matí, el titular de Drets Socials ha visitat les obres de dos serveis municipals per a gent gran, al Pla de Santa Maria i a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant
  2. A la tarda, ha estat al recurs ocupacional per a persones amb discapacitat que la Fundació Topromi té a la Canonja i, tot seguit, ha visitat l’Alberg d’Altafulla

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha estat avui a les comarques del Camp de Tarragona per conèixer diverses iniciatives i equipaments socials. Ho ha fet acompanyat de la directora territorial de Drets Socials a Tarragona, Mònica Alabart i Calvó.

Al matí, Campuzano ha estat al Pla de Santa Maria, on després de signar el llibre d’honor del municipi, ha visitat amb l’alcalde, Josep Silvestre i Solé, les obres que ha endegat l’Ajuntament per rehabilitar l’edifici que allotjarà un nou centre residencial i d’atenció diürna. Aquest projecte adequa diverses instal·lacions interiors de les naus de la Fàbrica tèxtil, situada al costat del nucli urbà, per ubicar-hi una residència i centre de dia per a gent gran. Concretament, es preveu la creació de 72 places residencials, 36 en habitacions individuals i 36 més en habitacions compartides.

Tot seguit, el conseller s’ha traslladat a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant on ha visitat les obres de la residència de gent gran que l’Ajuntament està construint. En aquest cas, el centre disposarà de 40 places. Abans de la visita a la futura residència, Campuzano s’ha reunit amb l’alcaldessa, Assumpció Castellví i Auví, i altres representants del consistori.

Durant la visita, el conseller Campuzano ha destacat que “tots dos projectes són infraestructures socials del segle XXI, creades a partir de la complicitat entre institucions al Camp de Tarragona, amb el suport de fons europeus i amb el repte comú de millorar l’atenció a les persones”. “I és que davant del repte demogràfic actual, amb un percentatge de població envellida cada cop més gran, garantir un envelliment digne i de qualitat és cabdal per al nostre país”, ha afegit.

A la tarda, el conseller ha visitat el servei de teràpia ocupacional i el servei d’inserció ocupacional per a persones amb discapacitat que la Fundació Topromi té a la Canonja. Aquesta entitat també ha rebut una subvenció de fons Next Generation per millorar les instal·lacions del centre, amb l’objectiu de fer-lo més accessible i prestar una atenció centrada en la persona al col·lectiu d’usuaris i usuàries que hi són atesos.

Finalment el conseller ha fet una visita institucional a l’Ajuntament d’Altafulla on s’ha reunit amb una representació del consistori. Tot seguit, acompanyat del coalcalde del municipi, Jordi Molinera i Poblet, ha visitat l’Alberg del municipi, que allotja el servei de primera acollida i atenció integral per a joves migrats sols.

Allà, el conseller ha destacat que Altafulla representa el millor que té Catalunya: “aquesta capacitat de ser una societat que dona la benvinguda i oportunitats als joves que arriben al nostre país amb ganes de guanyar-se la vida i que aquí, a Altafulla, estan estudiant i participant del procés d’integració a la societat catalana”, ha dit. “Un dels grans reptes que tenim com a societat té a veure, precisament, amb l’acollida i la integració i ens consta que a Altafulla estan funcionant bé les dues coses”, ha celebrat Campuzano.

Logos Next Generation{"name":"2024/04/02/16/18/665a6f2c-1c01-47ae-85fd-d506df21fc88.jpg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":833710}


4  

Imatges

El conseller Campuzano visita al Pla de Santa Maria les obres de rehabilitació de l¿antiga fàbrica tèxtil que allotjarà un nou centre residencial i d¿atenció diürna per a gent gran.

El conseller Campuzano visita al Pla de Santa Maria les obres de rehabilitació de l¿antiga fàbrica tèxtil que allotjarà un nou centre residencial i d¿atenció diürna per a gent gran. 847333

El conseller Campuzano visita l'alberg d'Altafulla

El conseller Campuzano visita l'alberg d'Altafulla 487871

El conseller Campuzano visita a Vandellòs i l¿Hospitalet de l¿Infant les obres de la futura residència de gent gran, que disposarà de 40 places.

El conseller Campuzano visita a Vandellòs i l¿Hospitalet de l¿Infant les obres de la futura residència de gent gran, que disposarà de 40 places. 781003

El conseller Campuzano visita al Servei de Teràpia Ocupacional Topromi

El conseller Campuzano visita al Servei de Teràpia Ocupacional Topromi 521671

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia