Empresa i Treball

emt

32 empreses catalanes han obert una nova filial a l'exterior durant el 2023 amb el suport del Govern

query_builder   21 març 2024 11:01

event_note Nota de premsa

32 empreses catalanes han obert una nova filial a l'exterior durant el 2023 amb el suport del Govern

  1. Els Estats Units són el principal receptor dels projectes impulsats per la primera convocatòria d’ajuts a la multilocalització d’ACCIÓ, per davant de Mèxic i el Regne Unit
  2. Els sectors més habituals on operen aquestes empreses són les TIC, l’automoció, la fabricació de materials i equips elèctrics i la indústria alimentària
  3. Més de 3.000 empreses matrius catalanes estan establertes a l’exterior amb una presència que supera les 8.300 filials


Un total de 32 empreses catalanes han completat l’obertura o adquisició d’una filial durant el 2023 amb el suport del Govern per mitjà d’ACCIÓ -l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball. Ho ha donat a conèixer aquest dijous el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, en una jornada de treball amb una vintena d’empreses catalanes amb presència als Estats Units. La trobada també ha comptat amb la participació del secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, així com de la Cònsol General dels Estats Units a Barcelona, Katie Stana, i el conseller d'Afers Comercials de l’Ambaixada dels Estats Units a Madrid, John Coronado.

De fet, el país nord-americà ha estat el principal receptor d’aquests projectes d’establiment a l’exterior (amb un total de 6), seguit per Mèxic (4) i el Regne Unit (3). Altres destinacions que han vist com s’hi implantaven empreses catalanes durant l’any passat són Corea del Sud, França, Itàlia, el Perú o la Xina. Per sectors, la majoria de projectes d’implantació catalans s’han centrat en l’àmbit de les TIC, l’automoció, la fabricació de materials i equips elèctrics o la indústria alimentària.

Durant la trobada amb empreses catalanes amb presència als Estats Units, Torrent ha destacat que “els Estats Units està vivint un procés de reindustrialització digital i sostenible que compartim”. Per això, ha afegit, “no és casual que la majoria de projectes hagin escollit el país nord-americà”. En aquest sentit, ha afegit, “jornades com la d’avui, on apropem a les empreses catalanes la realitat i oportunitats d’aquest mercat, ens permeten seguir estrenyent el vincle amb els Estats Units amb l’objectiu de consolidar-hi i ampliar-hi la presència d’empreses catalanes”.

La línia d’ajuts a la multilocalització va obrir la seva primera convocatòria l’any 2023 amb l’objectiu de facilitar la implantació de les empreses catalanes a qualsevol país del món a través de la creació o l’adquisició de filials. En total, 32 empreses han rebut fons per cobrir el 50% de la inversió per a un import màxim de 30.000 euros per projecte. Imports que han pogut destinar a partides com la de personal, el lloguer d’espais o la contractació d’assessors o auditors.

El secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, per la seva banda, ha remarcat que “en un context de fragmentació del comerç internacional i reconfiguració de les cadenes de valor globals és clau que les empreses tinguin presència als mercats per ser a prop de clients i proveïdors”.En aquest sentit, ha afegit, “és important promoure i fer més fàcil la seva implantació a l’exterior”.

A banda de l’ajut econòmic, des del Govern també s’acompanya el procés d’implantació a l’exterior a través de la resolució de consultes des de l’Oficina de Barres a la Internacionalització, mitjançant la formació i capacitació dins del cicle “Superant barreres”, així com amb l’acompanyament de les 40 Oficines Exteriors de Comerç i Inversions, amb un abast a més de 100 mercats internacionals.

Més de 3.000 empreses catalanes amb filials a l’exterior

Segons les dades de l’últim informe ‘Directori d’empreses a Catalunya amb filials a l’estranger’, elaborat per ACCIÓ, són més de 3.000 les empreses matrius catalanes establertes a l’exterior, amb una presència que supera les 8.300 filials. Portugal, els Estats Units i Mèxic són els països amb una major concentració d’empreses filials catalanes.

Segueix-nos a les xarxes

_________________________________________________________


§Twitter:@empresacat | @treballcat| @ccamcat

  1. Facebook: Empresa | Treball | CCAM
  2. Linkedin: Empresa | Treball
  3. Youtube: Empresa | Treball

1  

Imatges

Imatge de la jornada de treball

Imatge de la jornada de treball 222331

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia