Empresa i Treball

L¿empresa catalana Nuveg crea el primer brou proteic instantani amb fideus provinent d¿aliments deshidratats d¿origen vegetal

L'empresa catalana Nuveg crea el primer brou proteic instantani amb fideus provinent d'aliments deshidratats d'origen vegetal

query_builder   17 març 2024 11:00

event_note Nota de premsa

L'empresa catalana Nuveg crea el primer brou proteic instantani amb fideus provinent d'aliments deshidratats d'origen vegetal

La companyia, pionera en l’ús de la deshidratació per a la producció de productes alimentaris aptes per a vegans, ja disposa d’una quinzena de referències al mercat

Nuveg ha comptat amb el suport del Govern amb un ajut de 65.400€ de la línia de Noves Oportunitats de Negoci i presentarà els seus nous productes al Pavelló d’ACCIÓ a la fira Alimentaria 2024

Nascuda el 2023 com a nova marca dins del grup productor de ‘superaliments’ Tentorium Energy, Nuveg ven els seus productes als principals portals digitals especialitzats i a una trentena d’establiments entre Barcelona i Madrid

L’empresa catalana Nuveg ha creat el primer brou proteic instantani amb fideus d’arròs provinent d’aliments deshidratats d’origen vegetal. La marca, especialista en la producció d’aliments plant-based, ha desenvolupat un brou que es genera amb la dissolució d’un preparat en pols amb aigua calenta i que ofereix les proteïnes equivalents a dos ous. D’aquesta manera, la companyia suma una nova proposta a la seva actual quinzena de referències aptes per a vegans, sense gluten ni químics, i destinades també a públic com esportistes o persones interessades en una alimentació rica en proteïna i saludable.

Nuveg ha comptat amb el suport del Govern, mitjançant ACCIÓ -l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-, a través dels ajuts a Noves Oportunitats de Negoci per valor de 65.400€ destinats a crear una nova línia gastronòmica innovadora basada en proteïna vegetal. A més, presentarà els seus productes al Pavelló Catalonia d’ACCIÓ a la Fira Alimentaria 2024, que acollirà una desena d’empreses catalanes de proteïna alternativa durant la nova edició del congrés aquesta setmana a la Fira Gran Via de L’Hospitalet de Llobregat.

Nuveg és una marca de productes de preparats alimentaris basats en aliments deshidratats d’origen vegetal. Segons el co-fundador i CEO de l’empresa, Kim Hother Sorensen, “el que fem és creuar l’ús de texturitzats proteics ecològics que permet emular productes com les hamburgueses o les mandonguilles amb els deshidratats en pols dels superaliments com llevat nutricional”. Així, afegeix, “aconseguim diversificar la dieta apta per a vegans amb productes rics en proteïna i altres nutrients”.

Un punt diferencial de Nuveg és que només utilitza productes deshidratats. “Per conservar un aliment sense fer ús de químics només pots congelar o deshidratar”, indica Sorensen. L’aposta de Nuveg per la segona opció, ressalta, permet tenir “aliments densos en nutrients, de llarga caducitat, sense químics i majoritàriament amb certificació ecològica”.

La marca Nuveg, creada el 2023, forma part del grup Tentorium Energy, empresa especialista en la producció dels anomenats ‘superaliments’, aquells densos en nutrients propis de l’aliment sense químics ni processats. Amb més de 150 ingredients en cartera, tots aptes per a vegans, la creació de la marca Nuveg “era el pas lògic per obrir un canal diferenciat per accedir al públic vegà o a tot aquell interessat en una alimentació rica en proteïna i saludable”, explica el seu CEO.

De fet, Nuveg ja disposa d’una quinzena de productes al mercat, com el llevat amb sabor d’all i parmesà, la salsa bolonyesa sense carn o l’ou vegà. “Són productes que tant poden prendre els vegans com esportistes o persones conscients d’una nutrició saludable que busquin comoditat, producte ecològic i alta concentració de nutrients”, diu Sorensen.

Nuveg, amb oficines a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) i planta productiva a Ulldecona (Montsià), ven els seus productes a portals digitals especialitzats en productes plant-based i en una trentena d’establiments físics entre Barcelona i Madrid. De cara al seu futur més immediat, la marca pretén estendre la seva distribució física a la resta de l’Estat durant els propers mesos, així com introduir-se en les principals cadenes de gran consum.

Alimentaria 2024, un aparador mundial per a la proteïna alternativa feta a Catalunya

Nuveg és una de les 10 empreses catalanes que formarà part del Pavelló Catalonia d’ACCIÓ a la Fira Alimentaria 2024, que comença aquest dilluns. Totes elles són empreses que operen en l’àmbit de la proteïna alternativa i els productes plant-based. A banda de Nuveg, la resta d’empreses que hi exposaran els seus productes són VPM Insect, Lunatic Foods, Väcka, Vegetalia, Let it v Foods, Blauver espirulina, Elian Barcelona, Altervego i Kensho.

Dins de la Fira Alimentària, l’agència també hi organitzarà un nou Open Innovation Challenge, on empreses i startups podran oferir les seves solucions tecnològiques innovadores als reptes que han plantejat empreses com Laboratorios Ordesa, Europastry, Familia Torres, Grupo Carinsa, Puratos, Pastas Gallo, Casa Ametller, Frit Ravich o Damm, entre d’altres.

Aquests reptes passen per l’estalvi de l’aigua, solucions innovadores de packaging, experiències de consumidor úniques, aplicació de la Intel·ligència Artificial per determinar necessitats dietètiques especials, nous ingredients i aplicacions en el món de la fleca i la pastisseria, control de plagues o la millora de cultius.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter:@empresacat | @treballcat| @ccamcat

  1. Facebook: Empresa | Treball | CCAM
  2. Linkedin: Empresa | Treball
  3. Youtube: Empresa | Treball


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia