Drets Socials

El conseller de Drets Socials durant la compareixença al Parlament

Aprovat al Parlament l'augment de IRSC proposat pel Govern

query_builder   6 març 2024 16:42

event_note Nota de premsa

Aprovat al Parlament l'augment de IRSC proposat pel Govern

  1. L’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya queda fixat en 755,82 euros -un 5,4% més que l’any passat-, xifra que repercutirà en prestacions com la renda garantida de ciutadania
  2. L’augment se suma al 8% de l’any passat, després d’un període de 12 anys sense canvis en aquest índex, ha recordat el conseller Campuzano


El Parlament ha aprovat aquest matí per unanimitat el decret de Govern que disposa augmentar un 5,4% l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC). Així, aquest indicador queda fixat en 755,82 euros mensuals, que equivalen a 9.069,83 anuals.

La Generalitat continua, doncs, augmentant l’IRSC, que ja va créixer un 8% el 2023 per mitigar els efectes del llarg període en què aquest indicador havia estat congelat, concretament, des de 2010.

Així ho ha recordat a la cambra el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadès, que ha qualificat el decret com a “imprescindible per mitigar les situacions de privació de la ciutadania més vulnerable".

El conseller també ha posat en valor que l’augment de l’IRSC s’ha pactat amb sindicats i la Taula del Tercer Sector Social i hi ha afegit que es tracta d’un “instrument rellevant de la societat del benestar que es va impulsar per protegir les persones davant l’escenari d’increment de preus”.

L’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya i la seva evolució determina l’accés i la quantitat de diverses prestacions, principalment, la renda garantida de ciutadania i també els complements de pensions estatals, que donen cobertura a més de 250.000 persones beneficiàries. També afecta les prestacions que reben les famílies acollidores i els joves extutelats.

Aquestes prestacions conformen el sistema de protecció social de Catalunya i garanteixen els elements bàsics per a una vida digna a les persones que més ho necessiten.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia