Delegació a Madrid

'Tenerse en pie' Fundació Vila Casas

La Delegació del Govern a Madrid i la Fundació Vila Casas inauguren 'Tenerse en pie' de Salvador Juanpere

query_builder   6 març 2024 16:18

event_note Nota de premsa

La Delegació del Govern a Madrid i la Fundació Vila Casas inauguren 'Tenerse en pie' de Salvador Juanpere

L’exposició es podrà visitar del 7 de març al 18 de maig al Centre Cultural–Llibreria Blanquerna de Madrid.

Presidiran l’acte d’inauguració la consellera de Territori, Ester Capella i el delegat del Govern a Madrid, Joan Capdevila i Esteve

La Fundació Vila Casas i el Centre Cultural-Llibreria Blanquerna de la Delegació del Govern a Madrid, presenten l’exposició Tenerse en pie de Salvador Juanpere, un projecte de nova creació que reflexiona al voltant dels processos i mètodes de construcció de l’obra escultòrica i que, alhora, és una metareflexió sobre la mateixa professió.

Salvador Juanpere (Vilaplana, 1953) és un artista consolidat que aplega més de quatre dècades de reflexió sostinguda sobre l’ofici escultòric. Al llarg de la seva trajectòria ha reivindicat el procés de creació com a part de l’obra i ha donat visibilitat a tots aquells elements que no acostumen a formar part de la categoria d’art entesa de manera convencional. L’exposició Tenerse en pie, suposa una continuació de l’exploració al món subjacent de l’escultura, però des d’una nova perspectiva: la dels elements que permeten que l’escultura, com a obra i com a expressió artística, resisteixin i s’aguantin dempeus.

La peça que dona nom a la mostra, Tenerse en pie, és una escultura de gran format que reprodueix a escala real el suport on es sustenta el David de Michelangelo, evocant l’escultura, tan sols, amb les empremtes dels enormes peus. Juanpere ens convida a reflexionar sobre què és art transformant elements normalment invisibilitzats, en aquest cas el suport, en l’obra en sí mateixa. La sèrie Puntelli – suports presents en moltes escultures clàssiques la funció de les quals és subjectar certs elements i extremitats – també és una reflexió en aquesta línia. La instal·lació, formada per un centenar de peces, rellegeix aquests elements, tradicionalment estructurals, transformant-los en l’obra central.

L’exposició es completa amb la sèrie Dempeus formada per una trentena de dibuixos i la sèrie Rocce a Firenze il 15 ottobre 2022, sis dibuixos que il·lustren el procés de treball de l’escultura Tenerse en pie.

La mostra, comissariada per Natàlia Chocarro, assessora d’art de presidència de la Fundació Vila Casas, és fruit de la col·laboració amb la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid per tal d’aprofundir en el coneixement de creadores i creadors contemporanis.

Inauguració de l'exposició

La inauguració de la mostra tindrà lloc el dia 7 de març a les 9.30 h al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna de Madrid, en un acte presidit per l’Hble. Sra. Ester Capella i Farré, consellera de Territori de la Generalitat, i el Sr. Joan Capdevila i Esteve, delegat del Govern a Madrid. Hi intervindran també el director general de la Fundació Vila Casas, Sr. Joan Torras i Ragué, la comissària de l'exposició, Natàlia Chocarro i l'artista Salvador Juanpere.


2  

Imatges

Inauguració exposició i esmorzar galeristes ARCOmadrid al CCLBlanquerna

Inauguració exposició i esmorzar galeristes ARCOmadrid al CCLBlanquerna 214077

Imatge cartell exposició 'Tenerse en pie'

Imatge cartell exposició 'Tenerse en pie' 209582

1  

Fitxers adjunts

Nota de Premsa

Nota de Premsa
PDF | 241200

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia