Direcció General de Comunicació

Cultura

60 milions per iniciar les primeres actuacions del hub audiovisual Catalunya Media City

query_builder   5 desembre 2023 13:39

event_note Nota de premsa

60 milions per iniciar les primeres actuacions del hub audiovisual Catalunya Media City

  1. El Govern signa un conveni amb l’Administració de l’Estat per impulsar el projecte que vol convertir Catalunya en referent internacional en l’àmbit de l’audiovisual, la cultura digital i el videojoc

El Govern ha aprovat la subscripció d’un conveni entre el Departament de Cultura i el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública per al finançament del projecte del futur Catalunya Media City. L’acord suposa el traspàs de 60 milions d’euros de l’Estat a la Generalitat en forma de subvenció per impulsar la primera part d’aquest hub audiovisual, digital i del videojoc que s’ubicarà a les Tres Xemeneies de Sant Adrià del Besòs.

Aquests 60 milions estan destinats a les primeres actuacions per fer realitat el complex, com ara la contractació i elaboració del projecte i de les obres de la Nau Turbines. Aquest edifici és ara propietat de la Generalitat gràcies a la signatura durant aquesta setmana del conveni entre els ajuntaments de Sant Adrià del Besòs i Badalona, el Consorci del Besòs i la Generalitat, i d’acord amb el Pla director urbanístic de les Tres Xemeneies. A la Nau de Turbines s’hi i s’instal·laran els diferents espais de formació, recerca i desenvolupament, així com d'impuls a la innovació en l’àmbit audiovisual i digital. D’aquesta manera es donarà suport a tota la cadena de valor del sector, potenciant el talent existent a Catalunya i atraient inversions internacionals.

L’aportació de 60 milions, que es podrà executar de forma plurianual fins el 2026, també permetrà iniciar la construcció de nous platós al Parc Audiovisual de Catalunya, ubicat a Terrassa, que ampliarà les seves instal·lacions, formant part del hub de les Tres Xemeneies.

El projecte Catalunya Media City, impulsat pel Departament de Cultura, neix amb l'objectiu de convertir Catalunya en referent internacional de l'audiovisual, la cultura digital i el videojoc. En aquests moments, s’està elaborant el Pla Funcional del projecte, que es configura com a una iniciativa públic-privada amb la col·laboració del sector públic, les empreses, les institucions acadèmiques (universitat, formació, investigació i desenvolupament) i la societat civil.

Paral·lelament, el Departament de Cultura també treballa en el projecte de La Foneria de Canons, un centre d’investigació, d’experimentació i de desenvolupament de projectes artístics i culturals digitals que també comptarà amb un espai expositiu obert a la ciutadania. El Centre Digital La Foneria estarà ubicat a La Rambla de Barcelona.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia