Palau Robert

Marta Pontnou i Laura Fa, al Palau Robert

Nova sessió del Cicle de debats Diàlegs al Palau Robert, amb Laura Fa i Marta Pontnou

Combatre la pressió estètica

query_builder   10 novembre 2023 11:30

event_note Nota de premsa

Nova sessió del Cicle de debats Diàlegs al Palau Robert, amb Laura Fa i Marta Pontnou

Combatre la pressió estètica

Aquest matí s’ha celebrat una nova sessió del cicle de debats Diàlegs al Palau Robert, sota el títol “Combatre la pressió estètica: el poder de parlar-nos bé”. Presentada per la directora general de Difusió, Eva Pomares, ha comptat amb una intervenció d’ Èlia Soriano, directora executiva de l’Institut Català de les Dones, i el diàleg entre la periodista i escriptora Laura Fa, i Marta Pontnou, assessora d’imatge i escriptora.


En la seva presentació de benvinguda, Eva Pomares ha volgut destacar que “el Govern està prenent decisions per corregir la intolerable pressió estètica a què estan sotmesos, especialment, els i les joves. Enguany hem aprovat un pla, vigent fins al 2026 i dotat amb 12,5 milions, per actuar en tots els àmbits"

Per la seva banda, i en el mateix sentit, Èlia Soriano ha manifestat que “el malestar i insatisfacció amb el propi cos té una causa: la pressió estètica, i és un problema estructural inherent al patriarcat. Volem que les dones deixin d’estar en guerra amb el seu cos. Per això, combatre la pressió estètica forma part de la transformació feminista que impulsa aquest Govern”.

Marta Pontnou ha posat nombrosos exemples de la pressió estètica a què estan sotmeses les dones, i ha proposat que “ja que nosaltres som una generació perduda, hem de fer que les nostres filles no repeteixen els errors. Les primeres paraules que han de fer al matí, quan es lleven, és agrair i estimar el seu propi cos”.

Laura Fa ha parlat de les destrosses que moltes dones es fan al seu propi cos i de tota la pressió que han de suportar, en nom d’uns criteris que les esclavitzen.

Ambdues han posat damunt la taula les seves reflexions, en una sessió que ha servit per posar de manifest l’abast d’aquesta problemàtica i la determinació del Govern per posar-hi solucions.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia