Interior

miniatura

La darrera convocatòria d'accés al cos de Mossos d'Esquadra és la més femenina de la història

query_builder   26 octubre 2023 11:09

event_note Nota de premsa

La darrera convocatòria d'accés al cos de Mossos d'Esquadra és la més femenina de la història

Amb un 36’89%, és la convocatòria on s'hi han presentat més dones de tota la història tant en termes percentuals com absoluts

La darrera convocatòria d’accés al cos de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra ha tancat el període d’inscripcions amb un total de 12.680 persones. Destaca les 4.678 dones inscrites (un 36,89% del total), la qual cosa representa la representació femenina més alta de tota la història, tant en termes percentuals com absoluts.

Els darrers anys, la presència de dones en les convocatòries d’accés al cos de Mossos ha anat incrementant-se notablement. En la convocatòria de 750 places de l’any 2019, un 25,34% de les persones inscrites van ser dones (2.352). La darrera convocatòria, per tant, pràcticament multiplica per dos el número de dones que han decidit inscriure’s al procés.

La feminització dels cossos de seguretat i d’emergències ha sigut un dels eixos prioritaris del Departament d’Interior aquesta legislatura, i s’ha concretat en accions en molts àmbits, des de l’aplicació d’una reserva de places del 40% per a dones que es va començar a aplicar en la convocatòria de l’any passat, fins a l’impuls de plans d’igualtat o campanyes per fomentar la presència femenina als cossos operatius.

Actualment, més del 23% de les agents del cos de Mossos són dones. El percentatge s’ha incrementat en totes les escales de comandament. A tall d’exemple, hi ha un 22% de comissàries, un total de 7 dels 32 comissaris que té el cos en total. Fa dos anys, el percentatge era de només un 11%.


1  

Imatges

foto

foto 599868

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia