Delegació a Madrid

Festival VEU

"Veus que celebren" serà la segona sessió del Festival VEU de poesia i cançó en llengua catalana coorganitzat per la Delegació del Govern a Madrid i l'Institut Ramon Llull

query_builder   16 octubre 2023 17:00

event_note Nota de premsa

"Veus que celebren" serà la segona sessió del Festival VEU de poesia i cançó en llengua catalana coorganitzat per la Delegació del Govern a Madrid i l'Institut Ramon Llull

Dijous 19 d’octubre, a les 19.00, tindrà lloc al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna, seu cultural de la Delegació del Govern a Madrid (c/ Alcalá, 44), la segona sessió del Festival VEU. Poesia i cançó en llengua catalana que arriba a la seva segona edició.

“VEUS QUE CELEBREN” serà una conversa i recital on Mario Obrero, Maria Isern, Roser Bastida i JuanpeSánchez López dialogaran al sobre la idea de gènere al costat de l'ample concepte de la veu.

La Delegació del Govern a Madrid coorganitza el Festival VEU. Poesia i cançó en llengua catalana, amb l’Institut Ramon Llull i compta amb el comissariat de La Sullivan productora cultural. Es va inaugurar el passat 14 de setembre amb un concert de la Ludwig Band als jardins de la Delegació i el seu objectiu consisteix a donar veu a la llengua catalana a través de la poesia cantada i dita en sis recitals al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna.

El festival VEU va néixer el 2022 amb l’objectiu de traçar un recorregut per la poesia i la cançó catalanes a través del concepte de la veu com a mitjà d’expressió, com a instrument de rapsodes i cantants, com a representació de l’esperit d’una comunitat cultural, d’un temps.

En aquesta segona edició, que finalitzarà a mitjans de desembre del 2023, es vol insistir en l'espai de fractura oberta que és la veu: en les veus que ens importen, les que s'acosten, les que celebren, les que no se'n van. La veu com una zona plural i oberta. D'aquí una programació deslocalitzada, de múltiples veus, híbrida i multidisciplinària.

Pròxims concerts Festival VEU

VEUS QUE ESTIMEN. L’AMOR: AMB EVA BALTASAR I MARIA RODÉS. 8 de novembre. Lloc: Llibreria Tipos Infames.

La paraula és amor, hi ha diferents maneres d’estimar. Llegir, com crear, és un acte amorós. Eva Baltasar, amb alguns dels seus llibres i poemes, comparteix amb la millor música de Maria Rodés. Fusionaran els seus universos semblants, l’estima als referents i revisaran textos i cançons que parlen d’experiències amoroses, de la soledat i de les fugides dels camins per on els porta l’amor.

VEUS QUE S’ACOSTEN. AMB PEPE OLONA, LÚA CODERCH I EUDALD ESPLUGA. 16 de novembre. Centre Cultural-Llibreria Blanquerna.

Hi ha tantes maneres d'acostar-se a les veus com veus mateixes existeixen. Una d'elles és la conversa: desubicar la poesia dels versos, la filosofia dels assaigs o l’art de les obres. Pepe Olona, juntament amb l’artista Lúa Coderch i el filòsof i escriptor Eudald Espluga conversaran sobre com apropar-se a la poesia des de la literatura, l’art i la filosofia.

VEUS QUE CREMEN. APUNTS PER A UN INCENDI DELS ULLS: AMB GABRIEL VENTURA I OMA TOTEM. 30 de novembre. Centre Cultural-Llibreria Blanquerna.

L’espectacle Apunts per a un incendi als ulls és una temptativa de reflexionar sobre la iconoclàstia i l’adoració d’imatges a partir de la poesia. Entenent el llenguatge com un cos en construcció, elàstic i mutant, ple d’orificis, Gabriel Ventura ens endinsa en una experiència lingüística (poètica i política) que busca i es transforma constantment. El poeta llegeix els seus versos acompanyat del Dj. Oma Totem.

VEUS QUE HERETEN. EL LLEGAT: AMB ANNA FERRER, MATEU XURÍ I MARIBEL SERVERA. 14 de desembre. Centre Cultural-Llibreria Blanquerna.

La paraula és llegat, allò que es transmet i es queda, de generació en generació. En aquest diàleg, la paraula es transforma en acció. La cantant Anna Ferrer i els glossadors Mateu Xurí i Maribel Servera es troben per primera vegada per reivindicar plegats la memòria del que els pertany, alhora, el folklore de les Balears. Un recorregut per les glosses i els fandangos, les “tonades de segar”, els romanços i els poemes musicats.

Més Informació: Festival VEU Madrid 2023


2  

Imatges

Imatge invitació 'Veus que celebren'

Imatge invitació 'Veus que celebren' 7942011

Cartell Festival VEU 2023 Poesia i cançó en llengua catalana

Cartell Festival VEU 2023 Poesia i cançó en llengua catalana 172593

1  

Fitxers adjunts

NdP Festival VEU 2a sessió 'Veus que celebren'

NdP Festival VEU 2a sessió 'Veus que celebren'
PDF | 248472

Cultura
Llengua
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia