‘Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes’ és l’exposició principal del Centre Cultural-Llibreria Blanquerna que va ser inaugurada l’1 de juny i es podrà visitar fins a inicis de setembre. És una mostra comissariada per Maria Guinovart Pelauzy i Eva Rodríguez Sánchez, i produïda juntament amb l’Espai Guinovart Agramunt.

‘Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes’ exhibeix obres d’un dels grans pintors catalans del segle XX i reflecteix el diàleg que Guinovart va establir constantment amb algunes de les figures més rellevants de la literatura catalana, des del segle XV, homenatge a Joanot Martorell, fins als nostres dies, entre els quals hi ha Joan Salvat-Papasseit, Pere Quart o Josep Vallverdú, així com la trobada amb poetes de l'exili i la llibertat com García Lorca, León Felipe o José Hierro.

A través d'aquesta multidisciplinària mostra, el visitant podrà conèixer un dels grans pintors catalans del segle XX, clau en l'avantguarda plàstica catalana.

Una vitrina conté documentació i llibres il·lustrats pel mateix Guinovart i a la sala es pot contemplar la projecció del documental que TV3 va dedicar a la seva figura.

L’obra de Josep Guinovart (1927-2007) és diversa en temes i en tècniques. Les seves pintures, dibuixos, gravats, litografies i unes realitzacions volumètriques són d’una gran diversitat. A ‘Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes’ es veuran quadres en tècnica mixta, gravats a l’aiguafort, litografies i cartells relacionats amb importants manifestacions poètiques, un art que, amb la música, el va acompanyar sempre. Són nombrosos els temes relacionats amb Federico García Lorca: des de l’aiguafort de 1951, que actualment es pot veure al Museu Nacional Centro de Arte Reina Sofia de Madrid, a les diverses obres concretes i sèries fetes el 1998.

5  

Imatges

Foto Exposició Guinovart a BL Madrid

Foto Exposició Guinovart a BL Madrid 1359125

Foto exposició Guinovart al CCLBlanquerna Madrid

Foto exposició Guinovart al CCLBlanquerna Madrid 5508000

Foto exposició Guinovart al CCLBlanquerna Madrid1

Foto exposició Guinovart al CCLBlanquerna Madrid1 5285250

Foto exposició Guinovart al CCLBlanquerna Madrid2

Foto exposició Guinovart al CCLBlanquerna Madrid2 5358450

Foto exposició Guinovart al CCLBlanquerna Madrid3

Foto exposició Guinovart al CCLBlanquerna Madrid3 5450456

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Exposició Josep Guinovart a BL

Nota de premsa Exposició Josep Guinovart a BL
PDF | 222126