1. L'acte ha comptat amb la participació de Louise Haxthausen, representant de la UNESCO davant la UE, i s'ha inaugurat l'exposició "Instants il·lustrats de Barcelona", de l'artista belga Hélène Koole
El delegat, Ignasi Centelles, amb Louise Haxthausen (UNESCO) i Hélène Koole.{"name":"2023/04/20/20/24/2d9a58f7-c94a-4091-8a20-a67e614bbe95.jpg","author":"Govern","type":"0","location":"0","weight":210392}

L'Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern davant la Unió Europea ha acollit avui dia 20 d'abril la celebració de la diada de Sant Jordi a Brussel·les. L'acte, al qual han acudit més de dues-centes persones, ha estat inaugurat pel delegat, Ignasi Centelles, i ha comptat amb la participació de la directora de l'Oficina d'Enllaç de la UNESCO i representant de l'organització davant la Unió Europea, Louise Haxthausen.

"Aprofitem Sant Jordi per celebrar, i també per reivindicar. Reivindicar amb orgull tota la pluralitat i la diversitat de la nostra societat", ha expressat Ignasi Centelles en l'obertura de l'acte. Un esdeveniment en què també ha reinvindicat "l'ús del català i el model d'immersió a Catalunya" com a "eina bàsica de cohesió social" al nostre país, així com el seu ús a les institucions europees.

Louise Haxthausen, per la seva banda, ha aprofitat la celebració per destacar la importància del dret de tothom a l'accés a la cultura. Concretament, ha afirmat que Sant Jordi "és un dia d'alegria i amor. Però també és un dia per reflexionar plegats i per reivindicar el dret de totes les persones a l'accés a la cultura i als llibres". En aquest sentit, la representant de la UNESCO ha destacat el paper dels autors i editors i la necessitat de protegir-los, així com el paper de Catalunya com a aliada en aquesta tasca.

Durant la celebració, també s'ha inaugurat l'exposició "Instants Il·lustrats de Barcelona", de l'artista belga Hélène Koole."Sant Jordi és una festa que tots podem celebrar, és una festa de l’amor, l’amistat. Hem parlat de llibres i de roses. Barcelona n'està plena. I vull que les meves obres compten històries de la ciutat per cadascú de vosaltres", ha dit l'artista, després d'unes paraules en català agraint els assistents.

Al finalitzar l'acte, les persones assistents han pogut gaudir d'una degustació de productes catalans, i han rebut la seva tradicional rosa de Sant Jordi.