Delegació a Madrid

Inauguració Exposició Isidre Manils

L'obra d'Isidre Manils a Blanquerna fins a finals de maig

Ester Capella: "La Fundació Vila Casas desenvolupa una missió cabdal per a la cultura i la preservació i difusió de l'art contemporani català"

query_builder   23 febrer 2023 18:15

event_note Nota de premsa

L'obra d'Isidre Manils a Blanquerna fins a finals de maig

Ester Capella: "La Fundació Vila Casas desenvolupa una missió cabdal per a la cultura i la preservació i difusió de l'art contemporani català"

La consellera de Cultura de la Generalitat, Hble. Sra. Natàlia Garriga Ibáñez, i la delegada del Govern a Madrid, Hble. Sra. Ester Capella i Farré, han inaugurat aquest dijous 23 de març, al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna (c/ Alcalá, 44 –Madrid-), l’exposició ‘No una imatge justa, sinó justament una imatge’, d’Isidre Manils. L’acte ha comptat també amb la presència del director general de la Fundació Vila Casas, Joan Torras, la comissària de l'exposició, Natàlia Chocarro i l'artista Isidre Manils.

Coincidint amb la fira ARCOmadrid, la inauguració al CCLBlanquerna ha reunit un nombrós grup de galeristes desplaçats a Madrid amb motiu de la fira, directors de centres d’art, artistes, col·leccionistes i mitjans de comunicació.

L’exposició ‘No una imatge justa, sinó justament una imatge’, que es podrà visitar fins al 20 de maig, s’insereix en el conveni de col·laboració entre la delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid i la Fundació Vila Casas per tal d’atorgar un major recorregut als artistes d’aquesta Fundació.

En aquest sentit, la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella ha recordat que la difusió i la promoció de la realitat catalana a Madrid fan imprescindibles la sinergia i la col·laboració amb les fundacions, els museus i les galeries d’arreu del país i, per tant, és important tenir l’oportunitat de col·laborar amb aquesta Fundació. “La Fundació Vila Casas desenvolupa des de l’any 1986 una missió cabdal per a la cultura i, especialment, per a la preservació i difusió de l’art contemporani català. El compromís amb el país i la seva capacitat catalitzadora de la riquesa artística de Catalunya feren mereixedor de la màxima distinció honorífica que atorga la Generalitat de Catalunya, la medalla d’Or, al seu president, el Sr. Antoni Vila Casas, l’any 2022”.

Aquesta mostra, comissariada per Natàlia Chocarro, aborda diferents aspectes de la trajectòria de l’artista entrellaçant punts d’encontre entre els diferents suports en els quals reposa la pintura. Al llarg d’una trajectòria de cinquanta anys, Isidre Manils s’ha confirmat com un dels artistes del país amb un discurs i una pràctica artística més convincents pel que fa a l’exploració de la mirada cinematogràfica en la pintura.

4  

Imatges

Inauguració exposició Isidre Manils

Inauguració exposició Isidre Manils 246826

Panoràmica sala Blanquerna Exposició Isidre Manils

Panoràmica sala Blanquerna Exposició Isidre Manils 1222307

Imatge exposició Isidre Manils a Blanquerna

Imatge exposició Isidre Manils a Blanquerna 212089

Imatge exposició Isidre Manils Blanquerna 1

Imatge exposició Isidre Manils Blanquerna 1 360722

1  

Fitxers adjunts

Nota de Premsa de l'Exposició Isidre Manils.

Nota de Premsa de l'Exposició Isidre Manils.
PDF | 239366

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia