• Durant la seva intervenció parlamentària, la consellera ha recordat que “en aquests dos anys i mig de legislatura s’han dedicat 1.000 milions d’euros al món local”

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, s’ha congratulat de l’aprovació definitiva de la resolució del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per al període 2020-2024. “És una gran notícia perquè el PUOSC incideix directament en el món local, donant resposta a les necessitats dels habitants de tots els municipis de Catalunya”, ha assegurat Budó durant la seva intervenció al ple del Parlament.

Amb aquesta nova aprovació, la portaveu Budó ha subratllat que “el Govern de Catalunya treballa per l’equilibri territorial, perquè som un país viu. Un país que treballa des de la proximitat reforçant el món local que és la primera entrada dels ciutadans i de les ciutadanes a l’administració”.

Durant el període 2020-2024 està previst que es portin a terme un total de 2.131 actuacions a diferents ajuntaments de Catalunya, en dues línies d’inversions: una línia general que permetrà arribar a 947 ajuntaments, 41 consells comarcals i 65 entitats municipals descentralitzades; i, una altra específica per a municipis de menys de 5.000 habitants “per potenciar l’equilibri territorial que arribarà a 736 ajuntaments, 1 consell comarca i 64 entitats descentralitzades”.

Seguint en aquesta línia, la titular de Presidència ha reiterat la vocació municipalista del Govern perquè “en aquests dos anys i mig de legislatura hem dedicat més de 1.000 milions d’euros al món local”. Entre els que ha destacat els 250 milions d’euros del PUOSC 2020-2024; 378 milions d’euros del Fons de Cooperació Local; 120 milions d’euros del Fons de Cooperació Local extraordinari; 45 milions d’euros del Pla de Camins i del Programa de Dinamització Territorial; 175 milions d’euros dels fons europeus; 20 milions d’euros d’ajuts per les catàstrofes naturals o el finançament de la Val d’Aran.