Ajuts Joan Oró

El Departament de Recerca i Universitats finança la incorporació de 304 nous investigadors i investigadores predoctorals al sistema de recerca català

query_builder   28 març 2024 10:46

event_note Nota de premsa

El Departament de Recerca i Universitats finança la incorporació de 304 nous investigadors i investigadores predoctorals al sistema de recerca català

  1. La convocatòria d'ajuts Joan Oró forma part de les polítiques de suport al talent investigador que impulsa el Govern i ascendeix a gairebé 19 milions d'euros


Ajuts Joan Oró{"name":"2024/03/28/10/36/2366a8fd-803c-48de-a2ed-1cfd508a2452.jpeg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":507956}


El Departament de Recerca i Universitats ha resolt la convocatòria 2024 dels ajuts Joan Oró que permetrà contractar 304 nous investigadors i investigadores en formació al sistema català de coneixement. Aquests ajuts permeten cobrir els costos de contractació dels investigadors predoctorals durant tres anys i les despeses de les matrícules de doctorat.

Aquestes 304 noves incorporacions se sumen als 463 investigadors i investigadores que ja tenen un ajut Joan Oró concedit i que aquest any han renovat. Per tant, en total, la convocatòria Joan Oró 2024 té un pressupost de gairebé 19 milions d'euros, concretament 18.939.974. D'aquests 19 milions d'euros, 7.913.680 euros es destinen a la contractació dels 304 nous investigadors.

Els ajuts Joan Oró faciliten l'accés als estudis de doctorat dins del sistema de recerca de Catalunya per elaborar una tesi doctoral de qualitat que contribueixi a la formació i a la professionalització del personal investigador.

Pel que fa als àmbits de coneixement de les sol·licituds atorgades, mostra que els àmbits de coneixement en què s’han lliurat més ajuts són els d'Enginyeria, tecnologia i arquitectura (69), Biomedicina (57), Ciències socials (51), Ciències (39), Arts i humanitats (36), Ciències mèdiques i de la salut (27) i Ciències naturals i agroalimentàries (25).

Gestionats des de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), els ajuts Joan Oró estan cofinançats pel Fons Social Europeu en el marc del Programa de l'FSE+ de Catalunya 2021-2027. Es poden beneficiar d'aquests ajuts les universitats públiques i privades del sistema universitari de Catalunya, així com els centres de recerca, les fundacions hospitalàries i les Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars (ICTS) del país.

Aquesta és la segona convocatòria d'aquests ajuts que reben el nom de Joan Oró en honor a la figura del cèlebre científic lleidatà, reconegut internacionalment pels seus estudis sobre l’origen de la vida i del qual l'any passat se'n va commemorar el centenari del naixement.

Suport al talent investigador

El programa d'ajuts Joan Oró forma part de les polítiques de retenció i atracció de talent científic del Departament de Recerca i Universitats i que inclouen:

  1. El programa ICREA per contractar talent investigador sènior amb excel·lència internacional acreditada.
  2. La convocatòria de suport a departaments i unitats universitàries (FI-SDUR) per a investigadors predoctorals.
  3. Els ajuts a investigadors postdoctorals, el programa Beatriu de Pinós i el nou pla d'estabilització de postdocs.
  4. El programa de Doctorats Industrials que ofereix als investigadors i investigadores predoctorals la possibilitat de fer la formació investigadora en una empresa o institució.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined