.

Ubasart reitera que la normalitat ha de tornar a les presons i que "el bloqueig no es pot tornar a repetir"

query_builder   17 març 2024 13:57

event_note Nota de premsa

Ubasart reitera que la normalitat ha de tornar a les presons i que "el bloqueig no es pot tornar a repetir"

  1. La consellera torna a estendre la mà als sindicats per parlar i reconduir la situació
  2. Ubasart tanca files amb Amand Calderó: “la seva trajectòria professional l’avala”

La situació de bloqueig als centres penitenciaris no es pot tornar a repetir pel risc que representa pels drets i la seguretat tant dels interns com dels professionals”, ha afirmat la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, aquest matí. Així mateix, també ha assegurat que el Departament “segueix en coordinació amb el Departament de Presidència i Interior per garantir que demà els centres continuïn funcionant amb normalitat”. D’altra banda, Ubasart ha reiterat la voluntat de diàleg amb els sindicats: “la millor via per desescalar el conflicte és la de la negociació sense línies vermelles i amb disposició a parlar de tot, però cal asseure’s a la taula”.

Ubasart i el secretari de Mesures Penals i Atenció a la Víctima, Amand Calderó, han comparegut aquest matí en roda de premsa per actualitzar la situació als centres penitenciaris catalans. La consellera ha iniciat la compareixença tot afirmant que “s’ha recuperat l’activitat ordinària a les presons”. En aquest sentit, ha afegit “que els interns i les internes poden sortir de les cel·les, fer visites i comunicacions amb familiars i amics”. La consellera ha agraït novament als treballadors “la professionalitat dels treballadors i treballadores” i ha emplaçat a “no barrejar el dret legítim a la protesta, amb garantir un servei essencial”, com ho son els equips penitenciaris.

La consellera ha tancat files amb el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó. Ubasart ha afirmat que "és la millor persona que podem tenir al capdavant del sistema i de la gestió d'aquesta crisi" i que l’àmplia experiència professional en aquest sector, l’avala. Entre d’altres, ha destacat que va ser l’encarregat de tancar La Model i va liderar la gestió durant la pandèmia: “no hi ha dubtes sobre la professionalitat i la vàlua de Calderó”. Per la seva banda, el secretari Calderó ha fet el mateix davant les peticions de cessament del director de Quatre Camins, Domingo Estepa.

Per últim, Ubasart també ha defensat les millores estructurals que el Departament ha impulsat des de la seva arribada a la Conselleria, com la incorporació de 111 professionals especialitzats per millorar el clima social i el benestar emocional de les presons. En aquest sentit, ha reiterat que cal seguir treballant per “culminar i fer efectives la resta de mesures”, per exemple la incorporació de 407 nous efectius i 185 professionals per impulsar les Unitats d’Intervenció Compensatòria.

1  

Imatges

La consellera Ubasart i el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó

La consellera Ubasart i el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó 684930

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined