El president Aragonès durant la seva intervenció al Mobile Lunch (fotografia: Jordi Bedmar)

President Aragonès: "El pressupost del Govern superarà per primera vegada en la història els 1.000 milions d'euros destinats a recerca, desenvolupament i innovació"

query_builder   25 febrer 2024 15:41

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El pressupost del Govern superarà per primera vegada en la història els 1.000 milions d'euros destinats a recerca, desenvolupament i innovació"

  1. El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller Torrent ha encapçalat, aquest migdia, el Mobile Lunch, organitzat pel Mobile World Capital Barcelona, l’acte previ al congrés tecnològic que demà obre portes
  2. Aragonès considera que “el binomi Barcelona Mobile explica l'èxit d'aquest congrés i l'explicació de tot un futur per endavant que no té sostre”
  3. Pel cap de Govern, “si Catalunya ha estat capaç de recollir el potencial que ens identifica com una de les capitals tecnològiques més importants del món és gràcies al vincle amb el Mobile World Congress i la història d’èxit que hem sabut construir conjuntament”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha anunciat aquest migdia que “el pressupost del Govern superarà per primera vegada en la història els 1.000 milions d'euros destinats a recerca, desenvolupament i innovació", fet que demostra “l'aposta d'aquest Govern per una reindustrialització del país, basada en el coneixement” i també “una mostra que sabem prioritzar els recursos allà on hi ha més retorn, no només econòmic, no només en forma de llocs de treball i, sobretot, en forma d’oportunitats per tothom”.

Durant el Mobile Lunh, la trobada anual que organitza el Mobile World Capital Barcelona prèviament a la inauguració del certamen, el cap de l’Executiu ha dirigit unes paraules d’agraïment pels organitzadors del Mobile World Capital per la seva “aposta permanent” perBarcelona i Catalunya, que té efectes “tot l’any” i ha assegurat que “el binomi Barcelona/ Mobile explica l'èxit d'aquest congrés i és també l'explicació de tot un futur per endavant que no té sostre”. “Sou el pont entre el progrés i el llegat”, els ha dit.

El president ha deixat clar davant els assistents, que Catalunya és “un important hub d’economia digital, un node de tecnològic reconegut internacionalment" així com “un dels territoris d’Europa que recull més inversions tecnològiques”, amb inversions dedicades a la innovació i a les startups, i ha assegurat que és també “un pol de referència en talent digital”.

 El president Aragonès durant la seva intervenció al  Mobile Lunch (Fotografia: Jordi Bedmar)
El president Aragonès durant la seva intervenció al Mobile Lunch (Fotografia: Jordi Bedmar)
{"name":"2024/04/24/11/22/0a6bf44c-e626-48ae-a966-367b4e4259dd.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"685310"}

Pel cap de Govern, “avui estem en disposició de jugar un paper protagonista” en el sector de les TIC i àrees digitals com els videojocs, la indústria audiovisual, el comerç electrònic, les startups, la industria 4.0, les smart cities la ciberseguretat o la intel·ligència artificial.

Així, ha assegurat que “si avui Catalunya és tot això, és també gràcies al vincle amb el Mobile World Congress, una història d'èxit que hem sabut construir conjuntament", i ha dit als presents: “tot l’ecosistema tecnològic i empresarial que avui som aquí sou una de les millors mostres d’aquest èxit”.

Durant la seva intervenció, Aragonès també ha fet una crida a “aprofitar, un any més, l’oportunitat i el privilegi que representa acollir el Mobile World Congress per enfortir encara més el lideratge del sector tecnològic de Catalunya”, i ha posat en relleu “l’oportunitat que significa el MWC i tot el que ens aporta en termes de progrés i prosperitat pel nostre teixit productiu i pel conjunt de la societat”.

El cap de Govern ha assegurat que el Govern de la Generalitat està al costat del Mobile “ per ajudar-vos en tot allò que calgui”, perquè, ha continuat, “sense cap mena de dubte, l’impuls del sector tecnològic és una aposta estratègica del país, que acompanya l’aposta decidida per la recerca i el coneixement”, amb l’impuls d’infraestructures científiques de primer nivell com ara el supercomputador, el sincrotró, o les desenes de centres de recerca, així com “la reindustrialització de Catalunya”, que considera que “ha de ser verda, però que només podrà ser si és digital en els processos productius i la sobirania tecnològica europea” en àmbits com els semiconductors a Europa.

Per això, ha subratllat que “si Catalunya ha estat capaç de recollir el potencial que ens identifica com una de les capitals tecnològiques més importants del món és gràcies al vincle amb el Mobile World Congrés i la història d’èxit que hem sabut construir conjuntament”, ha dit. “Tot l’ecosistema tecnològic i empresarial que avui som aquí sou una de les millors mostres d’aquest èxit”, ha dit als presents.

El president Aragonès a la seva arribada al Mobile Lunch (fotografia: Jordi Bedmar)
El president Aragonès a la seva arribada al Mobile Lunch (fotografia: Jordi Bedmar)
{"name":"2024/02/25/15/39/eecf959c-d499-454c-94b5-9fb2c8ad8bfe.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":174460}

Aragonès ha fet una crida a “a aprofitar un any més l’oportunitat i el privilegi que representa acollir el Mobile World Congress per enfortir encara més el lideratge del sector tecnològic de Catalunya”, i ha posat en relleu “l’oportunitat que significa el MWC i tot el que ens aporta en termes de progrés i prosperitat pel nostre teixit productiu i pel conjunt de la societat”.

El cap de l’Executiu, que ha estat acompanyat pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha aprofitat també la seva intervenció per agrair John Hoffman i el GSMA “per haver cregut en Barcelona i Catalunya l’any 2008” i ha dit que “la Generalitat està al seu costat”.

L’esdeveniment, que enguany s’ha celebrat a la Fundació Tàpies, coincidint amb el centenari del seu naixement, està concebut com un espai de networking que reuneix el patronat de MWCapital, institucions, la comunitat TIC, empresariat, emprenedors i inversors.



undefined
undefined
undefined
undefined
undefined