El president Aragonès i la presidenta de la CCMA, signen el contracte programa

President Aragonès: "El contracte programa amb la CCMA és un exemple del compromís del Govern amb l'impuls de l'audiovisual i la llengua catalana"

query_builder   22 febrer 2024 12:12

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El contracte programa amb la CCMA és un exemple del compromís del Govern amb l'impuls de l'audiovisual i la llengua catalana"

  1. El cap de l’Executiu i la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han signat l’acord, que preveu una “inversió rècord de 1.347 milions d’euros” fins al 2027
  2. La vicepresidenta Vilagrà ha destacat que “és un pas imprescindible, perquè el panorama audiovisual està canviant molt de pressa i la transformació digital ens empeny a actuar sense més dilacions"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà, han signat aquest matí el contracte programa amb la CCMA, que, en paraules del cap de l’Executiu, “suposa una inversió rècord de 1.347 milions d’euros” en els propers 4 anys, i “és un exemple del compromís del Govern amb l’impuls de l’audiovisual català”.

El president Aragonès i la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, signen el contracte programa (fotografia: Rubén Moreno)
El president Aragonès i la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, signen el contracte programa (fotografia: Rubén Moreno)
{"name":"2024/02/22/11/38/063e43f9-a069-4b08-83d1-3bc1393dfa34.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":87067}

Pere Aragonès, que ha estat acompanyat de la vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, ha remarcat que “destinar 1.347 milions d’euros a la CCMA és destinar 1.347 milions d’euros a l’impuls i al progrés de la llengua catalana, per enfortir una de les principals eines de normalització lingüística del país”. I ha afirmat que “sense TV3, sense Catalunya Ràdio, sense el conjunt de canals i emissores de la corporació, no s'explicaria l'avenç imparable del català després del franquisme”.

En aquest sentit, el president Aragonès ha defensat la necessitat d’invertir “més recursos que mai” per “posar al dia els mitjans de comunicació públics del país, dotar-los d'estabilitat i deixar enrere la incertesa”. “És l’hora de pensar en gran i de fer-nos grans”, ha reblat, i ha assegurat que “avui és un dia important per als mitjans de comunicació públics de Catalunya i per a la cultura i la llengua catalanes”.

El president Aragonès, la vicepresidenta del Govern i la presidenta de la CCMA (fotografia: Rubén Moreno)
El president Aragonès, la vicepresidenta del Govern i la presidenta de la CCMA (fotografia: Rubén Moreno)
{"name":"2024/02/22/11/40/0fb35040-03a3-4a7a-b9b8-4337a0c8a27f.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":189540}

En l’acte també ha intervingut la vicepresidenta Vilagrà, que ha posat de relleu que la signatura d'aquest nou contracte, catorze anys després de l'anterior, “és un pas imprescindible perquè el panorama audiovisual està canviant molt de pressa i la transformació digital ens empeny a actuar sense més dilacions". I ha afegit que, a través d'aquest programa contracte, el Govern fa una “aposta clara per enfortir els mitjans públics i dota d'estabilitat la plantilla de professionals que, amb la seva expertesa i el seu profund coneixement del país i del món, han posicionat la CCMA en el lloc que ocupa”. Així mateix, ha destacat que "la divulgació i enfortiment del català i la cultura catalana continuarà sent un dels pilars fonamentals" en tots els àmbits de l'audiovisual.

Per la seva part, la presidenta de la CCMA, Rosa Roma, ha subratllat que “avui assolim l’estabilitat econòmica per seguir amb la transformació i l’aposta per a continguts en català i de qualitat”.

El Govern va aprovar aquest dimarts el contracte programa, amb una inversió de 1.347 milions d’euros fins al 2027, després de 14 anys sense aquest document programàtic. Concretament, el Departament de la Presidència aportarà enguany 330 milions d’euros, una xifra que suposa un increment de 55 milions respecte el pressupost de l’any anterior. La dotació econòmica del 2025 serà de 335 milions, i la del 2026 i el 2027, de 340 milions cada any.



4  

Imatges

Entrada reunió

Entrada reunió 1904448

Reunió

Reunió 1855828

Signatura

Signatura 2397745

Parlament del president

Parlament del president 1135631

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined