Recepció als guardonats amb els XVI Premis Gaudí de Cinema

President Aragonès: "Aquest Premis Gaudí són els millors de tota la història, amb més pel·lícules produïdes a Catalunya i en català que mai"

query_builder   5 febrer 2024 16:34

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Aquest Premis Gaudí són els millors de tota la història, amb més pel·lícules produïdes a Catalunya i en català que mai"

  1. El cap del Govern, acompanyat de la consellera de Cultura, ha ofert aquest migdia una recepció als guanyadors del XVI Premis Gaudí del cinema català
  2. Pel cap de l’Executiu, la cultura catalana i el cinema català tenen tot el talent per estar a primer nivell com la resta de cultures i la resta de cinemes produïts en altres països.
  3. El Govern ha dedicat aquest 2023 més de 50 milions al sector audiovisual, una xifra rècord, i ha triplicat l’aposta per l’audiovisual en llengua catalana

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha assegurat avui durant la recepció als guardonats amb els XVI Premis Gaudí de cinema que aquest “són els millors Gaudí de tota la història”, perquè “avui hi ha més pel·lícules produïdes a Catalunya que mai i més pel·lícules en català que mai” i “això és gràcies al vostre talent, de tots els que ahir vau ser reconeguts i també al de totes les nominades i nominats” i, sobretot, a “l’esforç de moltíssima gent”, els ha dit.

El cap de l’Executiu ha explicat que el Govern ha apostat per “acompanyar aquest talent”, triplicant els suport a l'audiovisual i treballant en projectes estratègics, que “contribuiran de forma decisiva a encara cimentar molt més la indústria del cinema a Catalunya”, com ara el projecte de les Tres Xemeneies i el Catalunya Media City, entre molts altres. I ha afegit que “la cultura catalana i el cinema català tenen tot el talent per estar a primer nivell, com la resta de cultures i la resta de cinemes produïts en altres països”.

Recepció als guardonats amb els XVI Premis Gaudí de Cinema
Recepció als guardonats amb els XVI Premis Gaudí de Cinema (fotografia: Ruben Moreno)
{"name":"2024/02/05/15/08/da2bdbd8-dbca-40b7-9dc5-5312f6d40d26.jpeg","author":"Ruben Moreno","type":"0","location":"0","weight":"157229"}

Aragonès s’ha mostrat convençut que “una nació com la catalana ha de fer una aposta clara per una cultura amb la qual”, ha dit, “puguem oferir i compartir amb el món la nostra mirada, fer-ho també en la nostra llengua i, per tant, posar el nostre granet de sorra a la millora de la humanitat”, de manera que “la humanitat sigui més sensible, hagi més coneixement, iue la cultura pugui arribar arreu”, ha reblat.

Pel cap de l’Executiu, els Premis Gaudí d’enguany reflecteixen que “avui el cinema català incorpora cada vegada més veus, veus més diverses, més talent de totes les generacions, però també amb totes les mirades” I ho fa “des de tots els punts de vista, des del punt de vista de gènere, des de la diversitat d'orígens, però sabent que encara hi ha molt de camí per recórrer”, ha subratllat .

El president, que ha estat acompanyat per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibàñez, s’ha mostrat convençut que “el cinema català ens interpel·la sobre qüestions que avui ens preocupen com a societat” i és també “un bon reflex de les preocupacions i angoixes”, però al mateix temps “també de les esperances que com a societat tenim, de com garantim una societat lliure de violència masclista, on es pugui tenir una vida plena en tots els àmbits, també en l'àmbit de la sexualitat i de la sexualitat femenina, explorada amb molta cura”, ha afegit, en definitiva, “una societat i un país amb memòria i que tinguin cura d'aquest planeta”.

Recepció als guardonats amb els XVI Premis Gaudí de Cinema
Recepció als guardonats amb els XVI Premis Gaudí de Cinema (fotografia: Ruben Moreno)
{"name":"2024/02/05/16/34/70c64b79-8293-49ee-9ad6-52d7eddbdbd1.jpeg","author":"Ruben Moreno","type":"0","location":"0","weight":"168200"}


Finalment, també ha aprofitat la seva intervenció per reconèixer la figura de Rosa Verges, guardonada ahir amb Gaudí d’Honor, de qui ha dit que “ha fet gairebé tots els papers de l’auca”,

Per la seva banda, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibàñez, ha celebrat que la indústria audiovisual i cinematogràfica “cada any va millor, i això ja no té aturador”. “Ho vam celebrar moltíssim ahir a la gala, amb aquesta collita increïble de pel·lícules que hem tingut enguany”, ha afegit.

Durant el seu discurs, Garriga ha coincidit amb el president, posant en relleu que “des del Govern hem invertit com mai, perquè hem cregut com mai en l’audiovisual i el cinema català, i hem cregut com mai en l’audiovisual i el cinema en català”.

Garriga s’ha dirigit als premiats i premiades dels Gaudí, i els ha dit que “el mèrit, evidentment, és tot vostre”. “Sense el talent dels professionals, sense els centres de formació reconeguts internacionalment, sense l’enorme varietat de produccions i el treball i el compromís de tots vosaltres, res d’això no seria possible”. En global, ha explicat, el 2023 el Govern ha dedicat més de 50 milions al sector audiovisual, una xifra rècord, i ha triplicat l’aposta per l’audiovisual en llengua catalana.






undefined
undefined
undefined
undefined
undefined